Ο Harvey Weinstein προκάλεσε αίσθηση στον κόσμο του Χόλιγουντ με τις νοσηρές του πράξεις που ήρθαν στο φως. Ωστόσο μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε η είδηση της «νίκης» του σε υπόθεση καταγγελίας σεξουαλικής παρενόχλησης διάσημης ηθοποιού.

Τον παραγωγό έχουν καταγγείλει περισσότερες από 80 γυναίκες, ανάμεσά τους διάσημες σταρ όπως η Αντζελίνα Τζολί, η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Λία Σεϊντού. Επίσημα πλέον κατηγορείται και από την Ashley Judd.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός μπορεί να ενάγει για δυσφήμιση τον Weinstein, τον οποίο, ωστόσο, κατηγορεί ότι κατέστρεψε την καριέρα της γιατί αρνήθηκε τις σεξουαλικές του προτάσεις. Δεν μπορεί, όμως, να τον διώξει ποινικά για “σεξουαλική παρενόχληση”, που δεν ισχύει στην περίπτωσή της, έκρινε ο ομοσπονδιακός δικαστής του Λος Άντζελες.

Σε καταγγελία της που κατέθεσε τον περασμένο Απρίλιο, η Ashley Judd δηλώνει ότι ο Weinstein μηδένισε τις ευκαιρίες που είχε να εμφανιστεί στην βασισμένη στον κόσμο της φαντασίας τριλογία του Πίτερ Τζάκσον «Lord of the Rings». Συγκεκριμένα μετέφρε στον σκηνοθέτη και την ομάδα του ότι η συνεργασία μαζί της είναι “ένας εφιάλτης”. Ισχυρισμούς τους οποίους ο Πίτερ Τζάκσον επιβεβαίωσε αργότερα δημόσια σε συνεντεύξεις.  «Με τις αβάσιμες αυτές επιθέσεις, ο Weinsteni κατάφερε η Judd να γραφτεί στην μαύρη λίστα και απέκλεισε τη δυνατότητα να παίξει στην κινηματογραφική σειρά που απέφερε δισεκατομμύρια δολάρια και 17 Όσκαρ», αναφέρεται στην καταγγελία.

Κατά την 50χρον,  τιμωρήθηκε επειδή «είχε απορρίψει τις σεξουαλικές προτάσεις του Γουάινστιν έναν χρόνο νωρίτερα (σ.σ. το 1997) όταν την είχε… στριμώξει στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο με το πρόσχημα να μιλήσουν για δουλειά».

Ωστόσο, ο δικαστής Φίλιπ Σ. Γκουτιέρες εκτίμησε ότι η καταγγελία της Τζαντ δεν μπορεί να γίνει δεκτή ως προς το σκέλος της σεξουαλικής παρενόχλησης διότι ο ισχύων νόμος δεν καλύπτει, κατά την άποψή του, τις σχέσεις μεταξύ μιας ηθοποιού και ενός παραγωγού. Παρ’ όλα αυτά ο δικαστής έκρινε ότι οι αστικές διώξεις για δυσφήμιση μπορούν να συνεχιστούν απρόσκοπτα.