Τον Χάρη Βορκά τον γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τον ρόλο του Τέλη στην πολύ επιτυχημένη σειρά «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα». Ο ηθοποιός που σήμερα είναι 42 χρονών, μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης κάνοντας μια δήλωση που θα συζητηθεί.

Θα ενέδιδες σε περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης;

Να πω την αλήθεια, πέρα από αυτό του ηθικού ή του μη ηθικού, αν μου άρεσε στο πρόσωπο γιατί όχι; Αν μπορούσε και να με βοηθήσει, ακόμα καλύτερα. Δεν υπάρχει κανείς που να μην το σκέφτεται έτσι, να λέμε αλήθειες. Μετά από 30 χρόνια θυμόμαστε ότι μας έχουν παρενοχλήσει σεξουαλικά; Εμένα, δυστυχώς, δεν μ’ έχουν παρενοχλήσει σεξουαλικά. Θες το πάχος, θες η χαριτομενιά, δεν έτυχε ποτέ να αισθανθώ αντικείμενο πόθου, εντός κι εκτός καλλιτεχνικού χώρου. Μπορεί και να ενέδιδα σε σεξουαλική παρενόχληση.

Γιατί ήταν ο καημός σου;

Γιατί ήθελα να δω αν αρέσω, αλλά τίποτα.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ στην συνέχεια της συνέντευξής του ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στην χρόνια μάχη που δίνει με τα παραπανίσια κιλά. Όπως εξομολογήθηκε μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι το βάρος του είχε αυξηθεί τόσο πολύ που είχε φτάσει σε σημείο να μην μπορεί να περπατήσει.

«Τα κιλά είναι μια συνεχής πάλη, μια φυσαρμόνικα που δεν σταματάει ποτέ. Ήμουν πάντα ένα παιδί, στρουμπουλό, όπου από την εφηβεία και μετά άρχισα να παίρνω παραπάνω… διαστάσεις. Όταν πήγα φαντάρος και μπήκα στο Εθνικό Θέατρο, εκεί έκανα τη μεγάλη δίαιτα. Πήγα σε κέντρο αδυνατίσματος και ξαφνικά από 110 κιλά γίνομαι 75, ήμουν άλλος. “Πέταγα” στο πρώτο έτος της σχολής ήρθα τελευταίος και στο δεύτερο ήρθα πρώτος στην επίδοση, διάφορα τέτοια ακόμα και στην υποκριτική. Λόγω κιλών, στο χορό, στην ξιφασκία, ήμουν άλλος άνθρωπος. «Μετά, επειδή αφήνομαι εύκολα, τρώω περίεργες ώρες και μόνο παχυντικά, πίτσες, γύρους, σοκολάτες και δεν γυμναζόμουν ποτέ, ξαναπάχυνα. Στη «Μάλα» ήμουν πάλι πολύ χοντρός, είχα βάψει και το μαλλί ξανθό, μετά αδυνάτισα πάλι, χάνοντας πολλά κιλά. Ήταν τότε που δούλεψα ένα διάστημα με τη Ρούλα Κορομηλά στην τηλεόραση, στο «Όλε». Μετά έχασα πάλι κιλά με διατροφή, ξανά και ξανά… Το καλοκαίρι που μας πέρασε το βάρος μου έφτασε στα 145 κιλά, τα περισσότερα που είχα ποτέ, δεν μπορούσα να περπατήσω» εξομολογήθηκε ο ηθοποιός.