Η δημοσιογράφος Φωτεινή Ψυχίδου είναι μητέρα δύο παιδιών και περιγράφει στο περιοδικό People και στη δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα πώς άλλαξε η ζωή της με τη μητρότητα.

«Και τα δύο παιδιά μου γεννήθηκαν την ίδια ημέρα με οκτώ χρόνια διαφορά. Η 28η Φεβρουαρίου είναι η ημερομηνία που άλλαξε τα πάντα. Είναι η ημερομηνία-σταθμός στη ζωή μου…

Τι σημαίνει μητρότητα; Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε: Το ξενύχτι δεν συνοδεύεται από κραιπάλη και hangovers, αλλά από θηλασμό και κολικούς. Τα μπαράκια δίνουν τη θέση τους στις παιδικές χαρές και τα κραγιόν στις πιπίλες. Το αγαπημένο σου σίριαλ αντικαθιστά ο Μπομπ Σφουγγαράκης και η Πέππα το Γουρουνάκι. Προσωπική ζωή; Τι είναι αυτό; Έχει χαθεί ανάμεσα στις πάνες, τα μπιμπερό και τους μαρκαδόρους. Και ύστερα έρχεται το σχολείο. Γραμματική, Μαθηματικά, Ιστορία και φτου κι απ’ την αρχή. Με περισσότερο άγχος αυτή τη φορά! Μητρότητα σημαίνει το φόρεμα που είχες μπανίσει στη βιτρίνα να παραμένει στη βιτρίνα, γιατί όλος ο προϋπολογισμός γίνεται παιχνίδια και ρούχα που κρατάνε μία σεζόν. Μητρότητα σημαίνει τον χειμώνα να φωνάζεις μόνιμα «Φόρα ζακέτα» και το καλοκαίρι να έχεις αλαμπρατσέτα το τάπερ με τη φρούτοκρεμα στις παραλίες. Μητρότητα σημαίνει άγχος, αγωνία, φόβος για το αύριο. Να ξέρεις να απαντάς σε ερωτήσεις στις οποίες ούτε εσύ δεν ξέρεις τις απαντήσεις, όπως «Υπάρχει παράδεισος;», «Τι γίνεται άμα πεθάνουμε;». Μητρότητα σημαίνει να μην πιστεύεις στον Θεό και ξαφνικά μετά τη γέννα να σταυροκοπιέσαι, να κάνεις γονατιστή τάμα και να ελπίζεις στα θαύματα. Μητρότητα σημαίνει να κάθεσαι να τρως βραστά λαχανικά και να προσποιείσαι ότι είναι η αγαπημένη σου λιχουδιά για να πείσεις το παιδί σου να τα φάει! Να θες να κλάψεις και να γελάς, να είσαι άρρωστη και να λες «Είμαι μια χαρά», να ταλαιπωρείσαι και να χαμογελάς. Να λες ψέματα ότι θα ζήσεις για πάντα! Το χειρότερο είναι ότι τελικά η φράση της μάνας σου «Θα γίνεις μάνα και θα με καταλάβεις» δικαιώνεται πανηγυρικά! Μητρότητα σημαίνει να αγαπάς χωρίς όρους, απόλυτα και απεριόριστα. Να μπορείς το ακατόρθωτο, να μαθαίνεις ότι έχεις δυνάμεις που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι υπάρχουν, να νιώθεις την απόλυτη ευτυχία.

Γιατί ποτέ δεν ένιωσα τόσο αγνά συναισθήματα όσο τη μέρα που αντίκρισα για πρώτη φορά τα παιδιά μου!».

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Έθνος.