Ο Γιώργος Σαμπάνης γεννήθηκε 15 Μαΐου του 1983. Σε μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το στίβο και κατάφερε να κατακτήσει πολλές διακρίσεις, και πολλά χρυσά μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα.Ο Γιώργος έκανε το ντεμπούτο του στη μουσική σκηνή σαν συνθέτης υπογράφοντας για την Έλενα Παπαρίζου το Φιλί Της Ζωής, το ομότιτλο τραγούδι της ταινίας, που παρέμεινε στην κορυφή των charts για 8 εβδομάδες. Το 2008 κυκλοφόρησε την πρώτη ολοκληρωμένη προσωπική δισκογραφική δουλειά, με τίτλο Χαράματα, από το άλμπουμ ξεχώρισε το κομμάτι Σ’ αφήνω στον επόμενο. Πέρα από τα δικά του τραγούδια που τα υπογράφει ο ίδιος έχει γράψει τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Πέγκυ Ζήνα και ο Χρήστος Δάντης. Την άνοιξη του 2009, κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ του Γιώργου Σαμπανη, Mέρες που δεν σου’πα σ’ αγαπώ όπου ξεχωρίζει το ομώνυμο τραγούδι αλλά και το  τραγούδι με τίτλο  Τι Να Μας Κάνει Η Νύχτα.Το 2010 αλλάζει δισκογραφική εταιρία και από την Sony περνάει στη Universal. Είχε σχέση για αρκετό καιρό με την ηθοποιό Πατρίτσια Μίλικ-Περιστέρη με την οποία όμως χώρισε τον Ιούνιο του 2012. Tον Νοέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε τον νέο του δίσκο Δεν Είμαι Ήρωας, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει σχέση με τον Άννα Πρέλεβιτς.

Fun Facts

  1. Συμμετείχε στην Έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω των διακρίσεων του στο στίβο.
  2. Η μεγαλύτερη υπέρβαση που έχει κάνει για κάποια γυναίκα είναι να βγει και να πει δημόσια ότι είναι μαζί της, όπως δήλωσε ο ίδιος στο «DownTown Κύπρου».
  3. Φοβάται τη μοναξιά συγκεκριμένα έχει δηλώσει στο South City «Φοβάμαι την μοναξιά παρόλο που με βοηθάει να βρω τη μουσική μέσα μου!»
  4. Ως αθλητής έχει κερδίσει 14 χρυσά Πανελλήνια μετάλλια.
  5. Έχει δηλώσει πως δεν θα συμμετείχε ποτέ στην Eurovision και δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ τον διαγωνισμό.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ONOMA
Γιώργος Σαμπάνης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
15-05-1983
ΖΩΔΙΟ
Ταύρος
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
Αθήνα