Ο Έλληνας σέντερ-φορ που διαπρέπει στο εξωτερικό, μίλησε στον Αλέξη Σπυρόπουλο και το coppa.gr για τη δημοσιότητα που έχει πάρει η σχέση του με τον νεαρό και μεγαλύτερο θαυμαστή του με σύνδρομο Down, τον Τζέι.

«Είναι κάτι το οποίο πραγματικά δεν ξέρω γιατί έχει πάρει τόση δημοσιότητα. Για μένα είναι κάτι συνηθισμένο. Αυθόρμητο. Φυσικό. Δεν είναι η πρώτη φορά που είδα τον Τζέι, έχουμε επαφές. Τον έβλεπα όποτε ερχόταν στο γήπεδο, γιατί μένει στην Ιρλανδία. Δεν ξέρω γιατί έχει πάρει τόση μεγάλη έκταση», δήλωσε ο Γιώργος Σαμαράς.

Και κατόπιν αναφέρθηκε στη δύναμη που έχουν οι ποδοσφαιριστές ό,,τι κάνουν να γίνεται πρώτο θέμα.

«Ναι, έχουμε τη δύναμη να βγάζουμε έξω πράγματα, μέσω της τηλεόρασης, σε παιδιά, γονείς, με την ενέργειά μας. Μπορούν να κάνουν κι άλλα, οι ποδοσφαιριστές. Μπορείς να δώσεις χαρά στον κόσμο, να παραδειγματίσεις ανθρώπους, να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο».

Τέλος, ο ίδιος τόνισε: «Ελπίζω, όταν πάμε στο Μπέλφαστ να παίξουμε για τα προκριματικά του επόμενου Ευρωπαϊκού, να τον γνωρίσετε κι εσείς από κοντά. Είναι αξιολάτρευτο παιδί, με τεράστια ψυχική δύναμη. Επιμένω όμως, το θέμα έχει πάρει έκταση, ενώ στα μάτια μου είναι το αυτονόητο. Είναι αυτό που πρέπει να κάνει ο κάθε απλός άνθρωπος, γιατί όλοι απλοί άνθρωποι είμαστε, για να βοηθήσει αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη. Κι όχι μόνο σε παιδιά που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη. Και σε άλλα, που έχουν οικονομικές ανάγκες, σαν αυτά που περνάει κι η χώρα μας».

Δείτε όσα δήλωσε ο ποδοσφαιριστής στο coppa.gr:

Διαβάστε ακόμα:

Ρεσιτάλ ανθρωπιάς από τον Γιώργο Σαμαρά- Πανηγυρίζει τον τίτλο μαζί με νεαρό οπαδό που έχει σύνδρομο Down

Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down: Το ξεχωριστό βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου

Καθημερινοί ήρωες: Δεκαπέντε παιδιά με σύνδρομο Down καθησυχάζουν μια μέλλουσα μαμά που φοβάται

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store