Ο Γιώργος Καπουτζίδης σπούδασε σ τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά δεν κατάφερε να αποφοιτήσει αφού η καρδιά του ήταν δοσμένη στην υποκριτική. Το 1995, φοίτησε στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γεωργίου Θεοδοσιάδη και ξεκίνησε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.
Στη θητεία του στο στρατό του γεννήθηκε η επιθυμία να γράψει ένα τηλεοπτικό σενάριο! Ο λόγος διπλός! Πρώτων για να μπορέσει να δείξει το ταλέντο του και έπειτα για να δώσει μόνος του την ευκαιρία να τον δουν γιατί μέχρι τότε δεν τον είχαν επιλέξει πουθενά ως ηθοποιό.
Πρώτο του εγχείρημα το σήριαλ του Mega, Οι Σαββατογεννημένες, την περίοδο 2003-2004. Λίγο αργότερα έρχεται το Παρά Πέντε, στο ίδιο κανάλι και ο Γιώργος Καπουτζίδης απογειώνεται σεναριογραφικά. Η επιτυχία της σειράς είναι μεγάλη και τα μηχανάκια της AGB «παίρνουν φωτιά».
Το θέατρο μπήκε στη ζωή του με τη συμμετοχή του στην πολυετή παράσταση Σεσουάρ για δολοφόνους. Το 2006, έγραψε τα κείμενα για τον ελληνικό τελικό της Eurovision ενώ ήταν σχολιαστής με τη Ζέτα Μακρυπούλια στην τελική βραδιά του ευρωπαϊκού διαγωνισμού. Τη συγγραφή των κειμένων ανέλαβε και το 2009 για τις αδελφές Μαγγίρα αλλά και το 2013 και 2014  όπου παρουσίασε τον ελληνικό τελικό μαζί με τη Δέσποινα Βανδή. Το τελευταίο διάστημα υπογράφει και πρωταγωνιστεί στη σειρά Εθνική Ελλάδος στο Μεγάλο Κανάλι.

Fun Facts

  1. Το καλοκαίρι του 2001, δούλευε σε μαγαζί στο Μοναστηράκι και πουλούσε αγαλματάκια σε τουρίστες! Αυτό αναβίωσε και στο ρόλο του στις «Σαββατογεννημένες» όπου υποδυόταν τον Ουρουγουανού Χοσέ
  2. Έχει έφεση στις ξένες γλώσσες και γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.
  3. Έχει εξοχικό στην Αίγινα και κάθε φορά που έχει ελεύθερο χρόνο κάνει μικρές αποδράσεις στον Αργοσαρωνικό.
  4. Το 2006, ο Γιώργος Καπουτζίδης βραβεύτηκε ως αγαπημένος ηθοποιός του κοινού στα Βραβεία Πρόσωπα 2006 ενώ το Παρά 5 τιμήθηκε συνολικά με 7 βραβεία.
  5. Η σχέση του με τη μαγειρική δεν ήταν καλή μέχρι τη στιγμή που παρουσίασε μαζί με τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου, την εκπομπή Παρέα στην κουζίνα, στο Mega.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ONOMA
Γιώργος Καπουτζίδης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
31-07-1972
ΖΩΔΙΟ
Λέων
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
Σέρρες