Σημαντικές αντιδράσεις από τις τελευταίες δηλώσεις του Γιάννη Ζουγανέλη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Ο γνωστός καλλιτέχνης είχε αναφέρει μιλώντας στην δημοσιογράφο: «Αν αισθάνομαι μια διαφωνία με τη σύγχρονη πολιτική είναι ότι εσείς κυρία Φωτίου απευθύνεστε στη μάζα, ενώ ο καλλιτέχνης απευθύνεται στον έναν. Γι’ αυτό δεν αντέχω τα μαζικά κινήματα, τα μαζικά μέσα συγκοινωνίας, και φυσικά τα μαζικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και το πιο μαζικό πράγμα που αντιμετωπίζουμε -εκτός από το lifestyle που είναι η πιο χυδαία εικόνα του ανθρώπου – την παγκοσμιοποίηση».

Οι ατάκες αυτές σχολιάστηκαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο στο Πρω1νό χθες το πρωί. «Οι παραστάσεις που κάνει είναι παραστάσεις που απευθύνονται στη μάζα, στον λαό. Πόσες φορές έχει φιλοξενηθεί ο κος Ζουγανέλης και σε αυτήν εδώ την εκπομπή;» αναρωτήθηκε ο Αρης Καβατζίκης. Από τη μεριά της η Αφροδίτη Γραμμέλη είπε: «Δίνει συνέντευξη σε μία εφημερίδα, σε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης. Είναι καλλιτέχνης, ο οποίος απευθύνεται στο κοινό, το οποίο κοινό που τον στηρίζει μετακινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η μάζα είναι μια έννοια που έχει αρνητική υπόσταση εν μέρει. Όμως το κοινό σου ποτέ δεν το αντιμετωπίζεις ως μάζα. Ο κύριος Ζουγανέλης καταδικάζει τον κόσμο που παίρνει Μετρό; Τον κόσμο που διαβάζει εφημερίδες; Τα κανάλια στα οποία έχει κάνει εκπομπή, όπως είναι η ΕΡΤ; Και πού είναι η αριστερή καταβολή; Παιδιά με συγχωρείτε πάρα πολύ».

Σήμερα λοιπόν ήρθε και η αντίδραση από την πλευρά του Γιάννη Ζουγανέλη! Μιλώντας στην κάμερα του Πρω1νό φρόντισε να απαντήσει σε όσα ακούστηκαν για το πρόσωπό του.

«Παρερμηνεύεται ο λόγος μου διότι είναι συνοπτικός. Έχω κι εγώ μία ευθύνη… Δεν μου αρέσει ο τίτλος «μέσα μαζικής»… είναι η μάζα και η μαζικοποίηση. Ο φίλος μου ο Ουγγαρέζος το αντελήφθην, η ευγενής Φαίη και αυτή το αντελήφθην. Η συμπαθέστατη Αφροδίτη με αδίκησε!» ανέφερε ανάμεσα σε άλλα.

Δείτε όλες τις δηλώσεις του.

Μετά το βίντεο λοιπόν η Αφροδίτη Γραμμέλη δήλωσε:

«Θέλω να του πω ότι ξέρω πολύ καλά να διαβάζω, τουλάχιστον αυτή είναι η δουλειά μου. Αυτό που διάβασα χθες έκρινα και όχι την συνολική πορεία του κ. Ζουγανέλη… Ενδεχομένως το τελευταίο διάστημα κάποιες δηλώσεις του παρεξηγούνται. Μήπως δεν είναι σωστά διατυπωμένες; Η ΕΡΤ δεν ήταν αιχμή, δεν ξέρω γιατί το πήρε έτσι… Θέλω απλά να πω στον κ. Ζουγανέλη ότι όπως ο καλλιτέχνης θέλει να βλέπει τον άνθρωπο ως οντότητα και ξεχωριστή προσωπικότητα, δεν καταλαβαίνω γιατί ως πολιτικό ον να πιστεύω ότι ο κάθε πολιτικός με βλέπει σαν μάζα. Δεν το δέχομαι… Είναι πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και μακάρι να την κάναμε face to face. Τον προκαλώ να τα πούμε και να τα συζητήσουμε, θα ήθελα παρα πολύ να τον ρωτήσω και για την ΕΡΤ μερικά πράγματα».

Δείτε το απόσπασμα.

75375