Από τη Γωγώ Θωμά,

Ο Γιάννης Ξανθόπουλος, ο νικητής του Rising Star που έκλεισε πριν λίγο καιρό τα 17 του χρόνια, μεγάλωσε στο Μενίδι σε μεγάλη οικογένεια. «Είμαστε τέσσερα αδέλφια, δύο αγόρια και δύο κορίτσια. Εγώ είμαι ο μικρότερος. Σήμερα όλοι είναι παντρεμένοι με παιδιά, έχω πολλά ανίψια. Μάλιστα, υπάρχει καλλιτεχνική φλέβα στην οικογένεια. Οι δύο αδελφές μου ζωγραφίζουν τόσο ωραία, που θα μπορούσαν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτό. Επίσης, όλοι στην οικογένεια τραγουδάνε, εκτός από τη μητέρα μου. Έχουμε πάρει από τον πατέρα μου. Εγώ απλά το κυνήγησα περισσότερο, γιατί είναι αυτό που θέλω να κάνω» λέει.

Ο Γιάννης θυμάται τα παιδικά του χρόνια με μεγάλη νοσταλγία. «Τα παιδικά μου χρόνια ήταν υπέροχα. Από μικρός θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να καθίσω στο σπίτι. Με αυτό μπορεί να βασάνιζα τους γονείς μου. Ήμουν παιδί που ήθελα να βγαίνω έξω. Καμιά φορά χανόμουν και με έψαχναν. Μπορεί να έφευγα από το σπίτι, να μην τους έλεγα πού θα πάω και να περνούσε η ώρα χωρίς να επιστρέφω στο σπίτι. Τότε δεν είχα και κινητό, οπότε τους τρόμαζα» παραδέχεται. Τον ρωτάω αν τον μάλωναν ή αν ως βενιαμίν τον είχαν στα πούπουλα. «Με μάλωναν. Νομίζω ότι χρειάζεται καμιά φορά και η τιμωρία» λέει.

Οι γονείς του είναι Πόντιοι από το Καζακστάν, γνωρίστηκαν εκεί και ήρθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα. «Τα βιώματα είναι στο αίμα μου. Αυτά που έχουν περάσει οι γονείς μου έχουν αντίκτυπο και σε εμένα. Όταν λέω τραγούδια του πόνου ή τις ξενιτιάς, δεν είναι ότι τα έχω ζήσει εγώ αλλά είναι μέσα μου» αναφέρει. Όπως λέει ο Γιάννης, οι γονείς του είναι άνθρωποι του μεροκάματου. «Ο πατέρας μου δούλευε πολλά χρόνια στα καράβια. Ήταν τεχνίτης. Ήταν δύσκολη δουλειά και γυρνούσε στο σπίτι κατάκοπος. Από τότε του έχουν παρουσιαστεί αρκετά προβλήματα στην υγεία του και δεν εργάζεται πολύ. Η μητέρα μου δουλεύει στο δήμο. Φτωχικά και απλά! Αλλά μας τα παρείχαν όλα» λέει με περηφάνια. Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια με αρχές, ο νεαρός τραγουδιστής δεν φοβάται τη δουλειά. «Έχω κάνει διάφορες δουλειές. Έχω κάνει κάποια live, ενώ όταν ήμουν 13 χρόνων είχα δουλέψει και σε βενζινάδικο. Μου άρεσε να βοηθάω» δηλώνει. Τι είναι αυτό που τον συμβουλεύουν οι γονείς του μετά το παιχνίδι; «Να παραμείνω όπως είμαι τώρα. Από την αρχή με έχουν βοηθήσει και μου έχουν δώσει τις βάσεις που πρέπει για να μπορέσω να συνεχίσω. Με στηρίζουν πολύ, γιατί γνωρίζουν πόσο αγαπάω το τραγούδι» συμπληρώνει.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.