Από τη Γωγώ Θωμά,

Ο Γιάννης Ξανθόπουλος, νικητής του Rising Starαπό μικρός παρακολουθούσε τα talent shows ανελλιπώς. «Ονειρευόμουν κάποια στιγμή να πάρω μέρος, για να δω μέχρι πού μπορώ να φτάσω. Ήξερα τι ικανότητες έχω από μόνος μου, είχα μια γνώμη για τον εαυτό μου, αλλά το να ακούς από τόσο σπουδαίους καλλιτέχνες την άποψή τους είναι μεγάλο θέμα. Δίσταζα για το αν θα μπορούσα να το συνδυάσω και με το σχολείο, αλλά πήρα την απόφαση να το δοκιμάσω. Η εμπειρία ήταν μοναδική. Δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο και απίστευτο» αναφέρει.

Όταν δήλωνε συμμετοχή, φανταζόταν μέχρι πού μπορούσε να φτάσει; «Έκανα τα όνειρά μου. Αλλά μετά την πρώτη φορά άρχισα να παίρνω τα πάνω μου» εξηγεί. Την περίοδο που το Rising Star ήταν σε εξέλιξη, ο Γιάννης συνέχιζε να είναι μαθητής δευτέρας λυκείου. Πώς κατάφερε να τα συνδυάσει και τα δύο; «Είχα κάποιες άδειες για να μπορώ να πηγαίνω στις πρόβες, αλλά πήγαινα στο σχολείο. Εξετάσεις έδωσα κανονικά και, ευτυχώς, όλα πήγαν καλά» αναφέρει. Ο νεαρός τραγουδιστής ήταν πάντα ένα πολύ κοινωνικό παιδί με μεγάλες παρέες.

Πώς αντιμετώπισαν οι συμμαθητές και οι καθηγητές του τη συμμετοχή του στο talent show; «Ήμασταν δύο παιδιά που συμμετείχαμε από το σχολείο μου, και μάλιστα ήμασταν και πολύ καλοί φίλοι. Μας στήριξαν πολύ όλοι οι φίλοι και οι συμμαθητές μας, όπως και όλο το Μενίδι. Οι καθηγητές με υποστήριζαν και με συμπαθούσαν και πριν από τη συμμετοχή μου στο Rising Star, γιατί πάντα πρόσφερα στις μουσικές εκδηλώσεις. Μετά από αυτό προσπαθούσαν να με βοηθήσουν όσο μπορούσαν. Οι περισσότεροι ήταν μαζί μου».

Τον ρωτάω αν υπήρξαν και κάποιοι που τον απέτρεψαν από το να λάβει συμμετοχή. «Ο καθένας έχει τη δική του γνώμη. Κάποιοι ήταν πολύ υποστηρικτικοί, κάποιοι άλλοι είχαν ενδοιασμούς για την ηλικία μου, ότι δηλαδή ήμουν μικρός για να το κάνω. Η νίκη μου όμως ήταν η δικαίωση» λέει με περηφάνια. Ο Χρήστος Μάστορας ήταν ο coach του στο παιχνίδι και μέχρι σήμερα κρατούν επαφές. «Ήταν πολύ φιλικός μαζί μας. Σαν αδελφός. Μας βοηθούσε πολύ, μας μιλούσε. Αυτό που μου έλεγε είναι να μη χάσω το πάθος μου για τη μουσική και να μείνω ταπεινός. Θα ήθελα πολύ να συνεργαστούμε μελλοντικά» λέει. Πώς ήταν να τραγουδάει μπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά πρότυπά του, τον Αντώνη Ρέμο; «Ειδικά την πρώτη φορά που τους είδα, έδειξα κατευθείαν την αδυναμία μου στον Αντώνη Ρέμο. Ήταν για μένα ένας τραγουδιστής που μελετάω συνέχεια, μεγάλο πρότυπο και στεκόμουν μπροστά του. Μοναδική στιγμή. Μου έδωσε πολλές συμβουλές. Μου είπε να έχω τη δική μου γνώμη ακόμα και στην ηλικία που είμαι». Όπως παραδέχεται, θαυμάζει και τους υπόλοιπους της κριτικής επιτροπής, τόσο τον coach του όσο και τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μακεδόνα. «Επίσης, ξεχωρίζω τον Γιάννη Πάριο και τον Αντώνη Βαρδή» καταλήγει.

Η ζωή μετά το show

Από όλη του τη διαδρομή στο παιχνίδι κρατάει σίγουρα τις όμορφες στιγμές. «Όσα έζησα εκεί με τα υπόλοιπα ταλέντα που γνώρισα στο παιχνίδι, γιατί όλοι αυτοί είναι οι μελλοντικοί μου συνεργάτες. Κρατάω επίσης τις συμβουλές των κριτών και το πόσο με αγάπησαν και μου εμπιστεύτηκαν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να κρατήσουν για τον εαυτό τους» συμπληρώνει. Σίγουρα μέσα από το παιχνίδι απέκτησε και το δικό του fan club. Πώς νιώθει όταν κορίτσια συνομήλικά του φωνάζουν το όνομά του; «Δεν ξέρω απόλυτα πώς να το διαχειριστώ. Σίγουρα είναι πολύ όμορφο να βλέπεις παιδιά στην ηλικία σου να σε στηρίζουν και να σε αγαπούν. Νιώθω πολύ χαρούμενος». Τα κορίτσια δεν του στέλνουν απλά μηνύματα στα social media, αλλά όπως ο ίδιος λέει γελώντας «στέλνουν ολόκληρα γράμματα»! Τον φλερτάρουν περισσότερο; «Υπάρχει ένα φλερτ, αλλά σε λογικά πλαίσια. Σίγουρα περισσότερο από πριν», ενώ, όπως παραδέχεται σήμερα, δεν έχει κορίτσι. Το Σεπτέμβριο θα επιστρέψει στα θρανία ως μαθητής τρίτης λυκείου πια. «Στόχος μου είναι να τελειώσω το σχολείο και να σπουδάσω ηχοληψία σε ιδιωτική σχολή. Νομίζω πως θα με βοηθήσει και στο επάγγελμά μου. Παράλληλα, θα κάνω αυτό που αγαπώ. Θα βγάζω τα τραγούδια μου και θα κάνω τα live μου. Αν αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις, μπορείς να τα συνδυάσεις».

Το καινούριο τραγούδι του Γιάννη Ξανθόπουλου με τίτλο «Εδώ που φτάσαμε», σε μουσική Βασίλη Γαβριηλίδη και στίχους Αγγελικής Μακρυνιώτη, μόλις κυκλοφόρησε και ο Γιάννης έχει προγραμματισμένες συναυλίες για όλο το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.