Ο Γιάννης Σαββιδάκης έδωσε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Τι λέει;» του Alpha. Ο γνωστός τραγουδιστής προκάλεσε έντονη αίσθηση και σχόλια με όσα είπε περί Ελλήνων και προσφύγων.

Ανάμεσα στα καλλιτεχνικά, αναφέρθηκε σε στη διάκριση που υπάρχει ανάμεσα στα παιδιά Ελλήνων και όσων έχουν έρθει από άλλες χώρες.

«Δεν μπορεί ένας Έλληνας να έχει λιγότερα δικαιώματα στα σχολεία, τα ελληνόπουλα να έχουν λιγότερα δικαιώματα όσον αφορά το ποιον θα πάρουν σε έναν δημοτικό σταθμό ή νηπιαγωγείο, από έναν ο οποίος είναι μη Έλληνας και έχει έρθει επειδή εδώ θέλει να βρει μια καλύτερη ζωή. Δεν έχω κανένα πρόβλημα εγώ ρατσιστικό, όμως, εγώ που είμαι γηγενής πρέπει να έχω κάτι παραπάνω. Το διαβατήριό μου και η ταυτότητά μου λέει Έλληνας. Εγώ θέλω να έχω στη χώρα μου, παραπάνω προνόμια ή αν θέλεις, να έχω μια αρχική ταχύτητα, να χρειάζομαι λιγότερα χαρτιά από τα χαρτιά που χρειάζεται ένας άνθρωπος που δεν είναι Έλληνας, ένας αλλοδαπός. Δεν μπορεί μια οικογένεια ελληνική να μην είναι ούτε καν στο ίδιο σημείο με μια οικογένεια (από εκτός Ελλάδας). Κάτι παραπάνω πρέπει να έχουμε εμείς σαν Έλληνες».

Μετά την προβολή του βίντεο, στο «Τι λέει;» έγινε χαμός. Έξαλλη η Τζένη Μελιτά είπε:

«Πέφτω τελείως από τα σύννεφα! Ο κος Σαββιδάκης ζητά να μην έχουν ίσα δικαιώματα με τα ελληνόπουλα. Είπε κατά λέξη ότι έρχονται εδώ για μια καλύτερη ζωή. Να του υπενθυμίσουμε ότι έρχονται εδώ, γιατί φεύγουν από χώρες που έχουν πόλεμο. Χρειάζεται, λοιπόν να τα περιβάλλουμε με ακόμα περισσότερη αγάπη […] Τι να κάνουμε να τα βάλουμε πιο κάτω τα παιδιά; Με συγχωρείτε, έκανε χαρακτηριστική κίνηση λέγοντας οι Έλληνες είναι εδώ και οι αλλοδαποί πρέπει να είναι εδώ. Τι οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι; […] Πρέπει να υπάρχει ισότητα ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους. Δεν μπορεί κάποιος να λέει το 2019 ότι οι Έλληνες είναι εδώ και είμαι τυχερός που είμαι γηγενής! Τι σημαίνει αυτό; Επίσης, όταν ακούω εγώ την έκφραση “δεν έχω κανένα πρόβλημα ρατσιστικό”, αμέσως πάει το μυαλό μου ότι έχεις πρόβλημα ρατσιστικό».

Όπως ανέφερε η πλειονότητα του πάνελ, πιθανώς οι δηλώσεις να είχαν λάθος ύφος. «Δεν είναι άνθρωπος με ακραίες απόψεις. Στη διατύπωση ήταν λάθος… Αλλά μιλάμε για μία χώρα που δεν έχει κοινωνικές δομές. Αν υπήρχαν δεν θα έβγαινε ποτέ ούτε ο Γιάννης ούτε κάποιος με ακραίες απόψεις να πει κάτι τέτοιο», πήρε θέση ο Θανάσης Πάτρας που τον γνωρίζει προσωπικά.