Από τη Ζένια Σώρου,

Επιστρέφοντας από τον Άγιο Δομίνικο o Γιάννης Δρυμωνάκος ξεκίνησε εντατικά τις κολυμβητικές του προπονήσεις. Μετά την αγάπη που πήρε από το κοινό, εύκολα κάποιος θα αναρωτηθεί αν είχε και τηλεοπτικές προτάσεις; «Δεν έχω κάνει ακόμα συζητήσεις με το κανάλι, αλλά μετά το Survivor θεωρώ πως θα είμαι πιο ανοιχτός σε προτάσεις, εφόσον αφορούν πρότζεκτ που νιώθω πως μπορώ να υποστηρίξω. Επίσης, θέλω να δραστηριοποιηθώ πιο έντονα σε κάποια θέματα που έχω ήδη στηρίξει στο παρελθόν, όπως η ευαισθητοποίηση για τα αδέσποτα. Είμαι ουσιαστικά φιλόζωος, εδώ και χρόνια συμβάλλω με τον τρόπο μου σε διάφορες δράσεις – και τον τελευταίο καιρό, μετά από κάποια περιστατικά που σε κάνουν να ντρέπεσαι για συνανθρώπους σου, το θέμα είναι πιο φλέγον από ποτέ. Γενικά είμαι υπέρ της προστασίας των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, είμαι αντίθετος με την αιχμαλωσία τους σε ζωολογικούς κήπους και την εκμετάλλευσή τους στο τσίρκο. Έχω κολυμπήσει με δελφίνια στο Αιγαίο και δεν χωρά αμφιβολία πως σε ένα περιβάλλον πισίνας είναι εγκλωβισμένα. Πράγματι, ένα ζώο που γεννιέται σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν μπορεί εύκολα να εγκλιματιστεί στην ανοιχτή θάλασσα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ζουν εκεί, να αναπαράγονται εκεί και να δείχνουμε ανοχή σε αυτό» εξηγεί στο People.

Στο ενδιάμεσο προσπαθεί να περάσει και χρόνο με τους γονείς του, που του έχουν λείψει. «Οι δικοί μου με κυνηγούν να φάω, γιατί έχω μείνει μισός, όπως λέει η μαμά μου. Είναι ικανοποιημένοι που όλα αυτά που μου εμφύσησαν φάνηκαν στο παιχνίδι και χαίρονται που ακούν ωραία πράγματα για το παιδί τους. Θα ήθελαν να μπορούσα να περάσω περισσότερο χρόνο μαζί τους, αλλά τρέχω όλη μέρα. Αύριο θα δω και τον αδελφό μου για πρώτη φορά μετά το παιχνίδι, καθώς δουλεύει στην Ισπανία, σε τμήμα μάρκετινγκ της Volvo που ενισχύει ιστιοπλοϊκούς αγώνες, και ήταν αδύνατο να πάρει άδεια νωρίτερα και να έρθει στην Ελλάδα» μου λέει.

«Θαλασσινοί τύποι η οικογένεια Δρυμωνάκου» του λέω γελώντας, για να μου περιγράψει τα παιδικά του χρόνια σε κάμπινγκ στην Επίδαυρο, όπου έκανε windsurf και θαλάσσιο σκι με τους γονείς τους ζώντας σε τροχόσπιτο για κάποιες μέρες – μνήμες που ανέσυρε στην παραλία των Διασήμων στη Δομινικανή Δημοκρατία για να παίρνει κουράγιο, καθώς προσπαθούσε να αποκοιμηθεί στην καλύβα.