Ήταν λίγο πριν τις 12.00 το βράδυ της Τετάρτης όταν η Μαρία Κορινθίου, μπαίνοντας στην αυλή του σπιτιού της στο Νέο Ψυχικό, βίωσε μια σοκαριστική εμπειρία καθώς ένας κουκουλοφόρος τής επιτέθηκε με σεξουαλικούς σκοπούς. Η πρωταγωνίστρια της θεατρικής μεταφοράς Η Νεράιδα και το Παληκάρι επέστρεφε μετά το τέλος της παράστασης από το θέατρο Broadway.

Ελάχιστα μέτρα πριν από την είσοδο του σπιτιού παρατήρησε έναν άντρα με καλυμμένο πρόσωπο να την παρακολουθεί. Την πλησίασε με γρήγορες κινήσεις και φώναξε το όνομά της. Την ίδια στιγμή άρχισε να την αγγίζει σε διάφορα σημεία του σώματός της, ενώ επιχείρησε μέχρι και να της βγάλει το παντελόνι. Το People επικοινώνησε με στενή φίλη της ηθοποιού, η οποία είχε ενημερωθεί από την ίδια για όσα συνέβησαν. «Μόλις την ακούμπησε ο κακοποιός, άρχισε να του φωνάζει “εξαφανίσου από μπροστά μου αυτή τη στιγμή”, με αποτέλεσμα εκείνος να φοβηθεί και να τρέξει μακριά. Αμέσως μπήκε πανικόβλητη στο σπίτι και μαζί με τον Γιάννη πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού, όπου παρέμειναν μέχρι τις 3.00 το πρωί και κατέθεσαν μήνυση κατ’ αγνώστων».

Την επόμενη μέρα η ηθοποιός βρήκε πάνω από 100 κλήσεις στο κινητό της από ηθοποιούς, δημοσιογράφους και θαυμαστές της που ενδιαφέρονταν να μάθουν αν είναι καλά. Τους εξήγησε ότι η υπόθεση έχει πάρει ήδη το δρόμο της Δικαιοσύνης. Το ίδιο πρόσωπο δηλώνει πως η ηθοποιός είναι ακόμη σε κατάσταση σοκ. «Προσπαθεί να καταλάβει αν το χθεσινό περιστατικό συνδέεται με παρόμοια σεξουαλική επίθεση που είχε δεχτεί πριν από εννέα μήνες, πάλι έξω από το σπίτι της. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για τον ίδιο άντρα, αφού θυμάται τα χαρακτηριστικά προσώπου του πρώτου. Σε ό,τι αφορά την αντίδραση του Γιάννη Αϊβάζη, της έκανε σαφές ότι δεν θα ξαναγυρίσει από το θέατρο χωρίς κάποια συνοδεία. Έχουν, επίσης, προγραμματίσει να τοποθετηθούν κι άλλες κάμερες έξω από το σπίτι από εταιρεία ασφάλειας».