Από τον Γιώργο Πράτανο

Τη συνέντευξη της Stormy Daniels ακολούθησε εκείνη του Γιάννη ΑντετοκούνμποO 23χρονος θεωρείται –και όχι άδικα– το next best thing του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου και ο δημοσιογράφος της εκπομπής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πέτρινα χρόνια της οικογένειας Αντετοκούνμπο στην Αθήνα. «Ήταν δύσκολα, δεν είχαμε πολλά χρήματα, αλλά είχαμε πολλή ευτυχία. Γι’ αυτό δεν ήμασταν φτωχοί από άποψη ευτυχίας. Όταν είχαμε προβλήματα επιβίωσης παλιά, ήμασταν όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο. Στο ίδιο δωμάτιο και περνούσαμε καλά. Χαμογελούσαμε. Οι δυσκολίες με έκαναν πιο δυνατό, σίγουρα. Πουλούσαμε γυαλιά, ρολόγια, CD, DVD. Ήμουν ο καλύτερος πωλητής. Ήμουν επίμονος, δεν τα παρατούσα. Τους έκανα συνέχεια ερωτήσεις. Και ήμουν συμπαθητικός. Ήμουν μικρός. Ακόμη είμαι το ίδιο επίμονος. Θα συνεχίσω να κάνω κάτι μέχρι να το κάνω σωστά».

O Steve Craft συνέχισε να ενδιαφέρεται για τη ζωή του Γιάννη προ NBA κι εκείνος δεν είχε πρόβλημα να παραδεχτεί πως δεν ήταν ο καλύτερος παίκτης όταν έπαιζε στη δεύτερη Εθνική Κατηγορία, την Α2. «Υπήρχαν πολύ καλύτεροι από μένα, αλλά είχα την προοπτική να γίνω καλύτερος». Μια από τις βραδιές που δεν πρόκειται να ξεχάσει είναι όταν επιλέχτηκε από τους Μιλγουόκι Μπακς, τη βραδιά των ντραφτ. «Ήμουν ενθουσιασμένος όταν με επέλεξαν. Ο Θανάσης ήρθε και με αγκάλιασε, αρχίσαμε να κλαίμε. Ξέραμε ότι η ζωή μας άλλαξε εκείνη τη στιγμή. Από εκείνο το σημείο και μετά η οικογένειά μας θα είχε ένα καλύτερο μέλλον. Όμως δεν γιορτάσαμε. Άλλοι παίκτες πήγαν σε κλαμπ για να μεθύσουν, αλλά εγώ κι ο Θανάσης απλώς γυρίσαμε στο δωμάτιό μας χαρούμενοι. Αρχίσαμε να χοροπηδάμε στο κρεβάτι».

Ο Γιάννης αναφέρθηκε και στην αποδοχή που έχει ανάμεσα στους Έλληνες. «Ο κόσμος “τρελαίνεται” όποτε επιστρέφω στην Ελλάδα. Είναι απίστευτο. Πιστεύουν πως είμαι κάτι σπουδαίο. Εγώ δεν ξέρω αν είμαι κάτι σπουδαίο. Πρέπει να γίνομαι συνέχεια καλύτερος. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Φοβάμαι την αποτυχία, γι’ αυτό πρέπει να γίνω καλύτερος».

Περισσότερα νέα και πλούσιο ρεπορτάζ στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.