Παρότι από μικρός στα βάσανα της σόουμπιζ, με μητέρα βασίλισσα των καλλιστείων και πατέρα τηλεπαρουσιαστή, ο George Clooney πέρασε από διάφορες άλλες δουλειές μέχρι να πάρει το ρόλο του γιατρού που έκλεβε καρδιές στην τηλεοπτική σειρά ER του NBC. Από τότε και στο εξής η καριέρα του εκτοξεύτηκε και ο Cloοney παραμένοντας εργένης στοιχειώνει κάθε βράδυ τα όνειρα πολλών κοριτσιών ανά τον κόσμο. Οι σχέσεις του γίνονται πρωτοσέλιδα και το όνομά του είναι πάντα σε κορυφαίες θέσεις στις λίστες με του Πιο Σέξι/Ποθητούς/Γοητευτικούς/Όμορφους (και πάει λέγοντας) Άντρες στον Κόσμο. Η κινηματογραφική του πορεία χωρίζεται ανάμεσα σε μεγάλες παραγωγές του Hollywood και blockbuster ταινίες και σε άλλες μικρές δικές του κυρίως παραγωγές με πολιτικό περιεχόμενο. Όπως και να χει, ο κύριος Clooney έχει κατακτήσει δύο Όσκαρ (ως ηθοποιός για το Syriana και ως παραγωγός για το Επιχείρηση Άργκω) και τρεις Χρυσές Σφαίρες. Αξίζει αν σημειωθεί ότι είναι ο μόνος ηθοποιός που έχει προταθεί σε 6 διαφορετικές κατηγορίες Όσκαρ.

Fun Facts

  1. O γκριζομάλλης ηθοποιός σκοπεύει να γεράσει φυσικά. «Δε θες να προσπαθήσεις να μοιάζεις νεότερος γιατί θα καταλήξεις να μοιάζεις λάθος. Βάφεις τα μαλλιά σου, γίνονται λάθος. Φοράς ένα κακό περουκίνι, βάζεις μέικαπ για να κρύψεις κάτι, βάφεις τα μάτια σου, μοιάζεις σαν κάτι να πηγαίνει στραβά μαζί σου», δήλωσε στο Playboy.
  2. Οι φάρσες του Clooney έχουν μείνει στην ιστορία. Μια φορά, δουλεύοντας για το Ocean’s 11, κάλυπτε με βαζελίνη τα πόμολα στις πόρτες και στερέωσε έναν κουβά με νερό στο πέρασμα μιας πόρτας με στόχο τη Julia Roberts. Τελικά έγινε μούσκεμα ένας έκπληκτος άνθρωπος που έτυχε να χτυπήσει το κουδούνι της εν λόγω πόρτας.
  3. O Clooney κέρδισε σε στοίχημα 10.000$ από καθεμιά από τις Nicole Kidman και Michelle Pfeiffer, αφού παρέμεινε ανύπαντρος ενώ είχε κλείσει τα 40. «Αν κάποιος θέλει να βάλει μαζί μου το ίδιο στοίχημα για όταν θα κλείσω τα 50, ας έρθει σε επαφή!», αστειεύτηκε το 2001. (έχει κερδίσει και αυτό το στοίχημα!)
  4. Οι φίλοι του που φιλοξενούνταν σπίτι του στο Λος Άντζελες, χρησιμοποιούσαν το κατοικίδιο γουρουνάκι του, τον Μαξ, προκειμένου να στέλνουν μηνύματα όπως «πήγαινε να πάρεις γάλα». Αντί για post-it τα έγραφαν στο στην πλάτη του Μαξ. Τελικά το ασυνήθιστο κατοικίδιο του ηθοποιού πέθανε το 2006.
  5. Ο Clooney ζούσε σε μια μεγάλη ντουλάπα φίλου του για λίγους μήνες όταν πρωτομετακόμισε στο Hollywood.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ONOMA
George Clooney
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
06-05-1961
ΖΩΔΙΟ
Ταύρος
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
Κεντάκι