Σπούδασε δικηγόρος, ήθελε να ακολουθήσει καριέρα δικαστή, τελικά έγινε ηθοποιός και βρέθηκε να παίζει θέατρο στη θορυβώδη Νέα Υόρκη. Το success story της έχει τόλμη, αποφασιστικότητα και αρκετή τύχη. Και η ίδια όλα τα προσόντα για να να ξεχωρίσει από άλλες ενζενί ηθοποιούς του σήμερα. Η Φιόνα Γεωργιάδη σε συνέντευξή της στο περιοδικό People και τη Φανή Πλατσατούρα αποκαλύπτει όσα θέλουμε να μάθουμε για ΄κεινη.

«Η Νομική ήταν η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό. Φύσει ρομαντική και ιδεαλίστρια, άκουγα τους γύρω μου να λένε ότι οι σπουδές στη Νομική μπορεί να σε οδηγήσουν παντού. Δεύτερη επιλογή ήταν η Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων και τέλος οι Θεατρικές Σπουδές. Το αποκαλούσα “μηχανογραφικό ενδιαφερόντων”. Γενικά αν με ρωτήσεις τι θυμάμαι από τα εφηβικά μου χρόνια, θα σου απαντήσω “Να διαβάζω”… Παράλληλα με τη Νομική παρακολουθούσα μαθήματα στο Θέατρο των Αλλαγών: υποκριτική, αυτοσχεδιασμό, φωνητική, χορό. Μάλιστα, πολλές φορές επιχείρησα να πάρω το μάθημα του Θοδωρή Αθερίδη αλλά το τμήμα του ήταν ήδη κλεισμένο. Τελικά χαίρομαι που τώρα συνεργαζόμαστε στο σίριαλ. Έφτασα να κάνω μεταπτυχιακό στην Αγγλία και στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο Δίκαιο, για να συνειδητοποιήσω ότι δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου σ’ αυτή τη δουλειά. Νόμιζα ότι ως δικηγόρος θα αλλάξω τον κόσμο. Λάθος! Με θυμάμαι τότε από τη μια να διαβάζω για το μεταπτυχιακό και από την άλλη να γκουγκλάρω στον υπολογιστή “Νέα Υόρκη – σχολές θεάτρου – acting”. Και, φυσικά, μου πέρασε από το μυαλό η ιδέα να τα παρατήσω όλα, δηλαδή να μην ολοκληρώσω το μεταπτυχιακό, αφού ένιωθα ότι η καρδιά μου ζητά άλλα πράγματα. Η ατάκα των γονιών μου “ΟΚ, ας μην το συνεχίσεις” ήταν αυτή που με πείσμωσε και είπα “Όχι, πρώτα θα το τελειώσω και μετά θα γίνω ηθοποιός”. Έτσι και έγινε…».

TO ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ

«Θέατρο σπούδασα στην Αμερική. Αρχικά παρακολούθησα με υποτροφία ένα σεμινάριο υποκριτικής που διήρκεσε τρεις μήνες και ήταν μια όμορφη εμπειρία. Έλεγα μέσα μου “Δεν θέλω να γίνω ηθοποιός μόνο επειδή το θέλω εγώ. Θέλω να μου πει και κάποιος άλλος ότι μπορώ”. Αυτό το “μπορώ”, που μου άνοιξε τα φτερά, το άκουσα λίγο αργότερα από τους καθηγητές μου σε δραματική σχολή της Νέας Υόρκης. Αποφοίτησα και παρέμεινα στη Νέα Υόρκη έναν χρόνο ακόμη, όπου έπαιξα σε θεατρικές παραστάσεις και διάφορα web serials. Off Broadway μιλάμε πάντα, έτσι; Παράλληλα παρέδιδα μαθήματα ελληνικών σε παιδάκια για να μπορώ να βγάζω κάποια έξτρα χρήματα. Κι ενώ ετοιμαζόμουν να ανανεώσω τη βίζα, ήρθα στην Ελλάδα να τακτοποιήσω κάτι εκκρεμότητες που προέκυψαν με τον Δικηγορικό Σύλλογο και… έμεινα εδώ! Σκέψου ότι είχα βγάλει ήδη εισιτήριο επιστροφής για Αμερική. Θα γύριζα πίσω σε δύο μήνες, το είχα κλεισμένο και προπληρωμένο, αλλά προέκυψε η πρόταση να συμμετάσχω στο σίριαλ του ΑΝΤ1 Μπρoύσκο, ύστερα στην ταινία του Νίκου Περάκη Success Story με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη –η συνεργασία μου με αυτούς τους δυο ανθρώπους υπήρξε μεγάλο σχολείο για μένα– και έτσι, για να μην τα πολυλογώ, το ένα έφερε το άλλο και εγκαταστάθηκα ξανά στην Ελλάδα. Δεν έχω εγκαταλείψει βέβαια την ιδέα να επιστρέψω στην Αμερική και να εργαστώ εκεί ως ηθοποιός. Έχω κι ατζέντη στην Αμερική, ενώ πρόσφατα ήμουν στο Λος Άντζελες για να κάνω μια ταινία μικρού μήκους».

ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

«Κάποτε άκουσα από τους γονείς μου την τρομερή ατάκα “Καταλάβαμε ότι σου άρεσε το θέατρο όταν σε είδαμε στα 12, σε μια σχολική παράσταση, με τι πάθος ανέβηκες πάνω και έπαιξες τον ρόλο σου αλλά μετά… το ξεχάσαμε!”. OK, εν μέρει τους καταλαβαίνω. Τους ήταν κάτι άγνωστο. Κανείς στην οικογένεια δεν είχε σχέση με τα καλλιτεχνικά. Ο μπαμπάς ναυπηγός, η μαμά ψυχολόγος, ο αδελφός μου να ασχολείται με τα ναυτιλιακά. Η θεία μου μόνο, που ήταν μπαλαρίνα. Τώρα με παρακολουθούν και καμαρώνουν. Το να γίνω ηθοποιός ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει μέχρι σήμερα, μια πράξη που τότε την ένιωσα επαναστατική. Είναι ή δεν είναι, θα φανεί…».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Έθνος.