Σάλο είχε προκαλέσει πειν λίγο καιρό η είδηση πως η 56χρονη ηθοποιός της σειράς «Νοικοκυρές σε Απόγνωση», Φελίσιτι Χάφμαν (Felicity Hoffmann), ήταν ένα από τα ονόματα στη λίστα του σκανδάλου με τις παράνομες εισαγωγές μαθητών σε σημαντικά αμερικανικά πανεπιστήμια. Στην ηθοποιό, η οποία παραδέχθηκε ότι πλήρωσε 15.000 δολάρια για να διορθωθεί το γραπτό της κόρης της, το 2017, επιβλήθηκε ποινή 14 ημερών φυλάκισης.

Στη λίστα αυτή συγκαταλέγονται περίπου  50 ονόματα γονέων που συμμετείχαν στην απάτη και «έβαλαν» τα παιδιά τους στο πανεπιστήμιο από την «πίσω πόρτα».Εύποροι γονείς πλήρωσαν συνολικά περί τα 25 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες, ώστε τα παιδιά τους να εισαχθούν σε πανεπιστήμια όπως το Τζόρτζταουν, το Γέιλ και το Στάνφορντ. Στην Χάφμαν επιβλήθηκε, ακόμη, πρόστιμο 30.000 δολαρίων, ενώ στην ποινή της συμπεριλαμβάνονται και 200 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

Σε δήλωσή της τον περασμένο Απρίλιο, η ηθοποιός παραδέχτηκε την ενοχή της λέγοντας : «Αποδέχομαι πλήρως την ενοχή μου και έχω μετανιώσει πικρά και ντρέπομαι για ότι έκανα. Αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου και τις συνέπειες που θα επιφέρουν….Η κόρη μου δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις μου και την πρόδωσα. Αυτή η πράξη που έκανα θα με στοιχειώνει για όλη μου την ζωή».

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2011,  με τις αρχές να καταγγέλλουν ότι δημιουργούνταν και «μαϊμού» αθλητικά προφίλ προκειμένου οι υποψήφιοι φοιτητές να φαίνονται σαν δυνατοί αθλητές στο σχολείο. Πάντως, πολλά Μέσα σχολιάζουν ότι η ποινή αυτή είναι εξαιρετικά χαμηλή και δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος της πράξης της ηθοποιού.