Τις περιπέτειες που έχει περάσει με την υγεία της, καθώς έβγαλε τέσσερις φορές καρκίνο στο στήθος, περιγράφει μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπητές Ελληνίδες ηθοποιούς.

Ο λόγος για την Μέλπω Ζαρόκωστα, η οποία, σε συνέντευξή της στο Down Town και την Φανή Πλατσατούρα, παραδέχεται ότι φοβάται να πεθάνει, αλλά περισσότερο φοβάται την αρρώστια.

«Είμαι χορτασμένη. Ειλικρινά σ’ το λέω. Πολύ χορτασμένη. Ακόμη και τώρα που γέρασα και κάτσιασα. Πάντα στη ζωή μου είχε ένα common sense εγγλέζικο», λέει η ηθοποιός που όλοι έχουμε απολαύσει σε παλιές ταινίες, αλλά και θεατρικές παραστάσεις και σήριαλ.

Όταν την ρωτούν αν την πονάει που λέει ότι γέρασε, κάνει  αποκαλύψεις: «δεν λέω ότι σαν άνθρωπος δεν φοβάμαι κι εγώ να πεθάνω, αλλά όχι τόσο πολύ πια. Περισσότερο φοβάμαι την αρρώστια. Τέσσερις φορές καρκίνο στο στήθος έβγαλα. Τον πρώτο πριν από 35 χρόνια. Ναι, τον καρκίνο τον φοβάμαι! Όπως φοβάμαι και την άνοια. Γι’ αυτό προσπαθώ να ασκώ το μυαλό μου και να γράφω  συνέχεια. Έχω χορτάσει, έχω πονέσει, έχω βασανιστεί, έχω αρρωστήσει και τι δεν έχω πάθει! Αλλά με βοήθησε στη ζωή μου το γεγονός ότι χτυπήθηκα πολύ, γιατί ατσαλώθηκα!».