Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας 11 Μαρτίου το κτίριο που στεγάζει τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint στο κέντρο της Αθήνας. Τα κίνητρα της επίθεσης φαίνεται να ήταν ομοφοβικά.

Η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο της δομής που βρίσκεται στο Μοναστηράκι και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές. Η παρέμβαση της πυροσβεστικής όμως ήταν έγκαιρη και κατάφεραν να εμπόδισουν την εξάπλωσή της στους επάνω ορόφους, καθώς και στα διπλανά κτίρια.

Μετά την είδηση της επίθεσης πλήθος κόσμου ξέσπασε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ανάμεσά τους και η Μαίρη Συνατσάκη η οποία είναι πολύ ενεργή στα social media αλλά ανήκει και σε αυτούς που δεν διστάζουν ποτέ να εκφράσουν την άποψή τους πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα.

«Πόσο μ@λ@κες είσαστε την ομοφοβία μου μέσα! Κάνουν καταπληκτικό έργο οι άνθρωποι στο Checkpoint για όλους! Έλεος με τους εγκεφάλους σας. *Εκφράζομαι όσο πιο κόσμια αντέχω. Αλλά δεν αντέχω!» έγραψα χαρακτηριστικά η Μαίρη Συνατσάκη σε ένα instastory της με άρθρο που αναφερόταν στον εμπρησμό.