Η Αρετή Κετιμέ ήταν από τα πρόσωπα που ήταν πιθανό να συμμετάσχουν με την Ελλάδα για την φετινή Eurovision. Η συμμετοχή της -όπως και τον Χοροσταλιτών- απεσύρθη μετά από θέμα που προέκυψε με την κρατική τηλεόραση.

Σήμερα η τραγουδίστρια μίλησε στην εκπομπή «Φτιάξε καφέ να στα πω» και αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της χώρας μας από τον τελικό.

«Δεν το περίμενα και να σας πω την αλήθεια, ακόμα δεν το έχω πιστέψει γιατί είναι πάρα πολύ μεγάλη αδικία. Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο τραγούδι άξιζε πολύ περισσότερο. Δηλαδή χθες πέρασαν τραγούδια που τυπικά έχουν κάτι αδιάφορο. Δεν μου άρεσαν κάποιοι που πέρασαν και αυτό δεν το λέω επειδή είμαι Ελληνίδα. Δεν μου άρεσαν. Το τραγούδι της Γιάννας μου άρεσε. Έχει κάτι ελληνικό», ανέφερε η Αρετμή Κετιμέ.

Στη συνέχεια τέθηκε θέμα για την χρήση ελληνικής γλώσσας στο τραγούδι μας.

«Νομίζω ότι αυταπατόμαστε κάθε φορά. Η Ευρώπη δεν ξέρει τι θέλει η ίδια. Καλό θα ήταν να κρατάμε τη δική μας χροιά, το δικό μας χρώμα και χαρακτήρα», ανέφερε αρχικά και εν συνεχεία σημείωσε: «Θεωρώ ότι η Γιάννα Τερζή έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Δεν θεωρώ ότι ήταν φτωχή η σκηνική παρουσία. Ήταν η Γιάννα Τερζή. Ήταν αυτό που ήθελε να παρουσιάσει αυτή η κοπέλα. Τι φτωχό; Αφού έχει τη φωνή της. Ο Πορτογάλος πέρσι δεν είχε φτωχή σκηνική παρουσία; Είχε τη φωνή του».