Μεγάλος ντόρο έχει προκαλέσει τελικά η εμφάνιση της Madonna στη σκηνή της Eurovision στο Ισραήλ. Κι ενώ ο κόσμος είναι έξαλλος με τη κακή performance της «βασίλισσας της pop», το Ισραήλ και η κυβέρνησή του είναι εκνευρισμένο με την πρωτοβουλία της να περάσει ένα πολιτικό μήνυμα ενώνοντας δυο χορευτές που «κουβαλούσαν» στην πλάτη τους την ισραηλινή και την παλαιστινιακή σημαία.

Η υπουργός Πολιτισμού του Ισραήλ, λοιπόν, Miri Regev, δήλωσε στους ισραηλινούς δημοσιογράφους, πριν από υπουργικό συμβούλιο, μια μέρα μετά τη Eurovision ότι η εμφάνιση της Madonna «ήταν ένα λάθος». Και πρόσθεσε: «τα πολιτικά και τα πολιτιστικά events δεν χρειάζεται να μπλέκουν, με όλο τον σεβασμό στη Madonna».

Η Regev, όμως, δεν έμεινε εκεί. Έκανε την κριτική της και στο KAN, τον ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, που δεν κατάφερε να αποτρέψει αυτό που συνέβη με τους χορευτές της Madonna. Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές της Eurovision στο Ισραήλ εξήγησαν: «Αυτό το κομμάτι της performance δεν υπήρχε στις πρόβες και γενικά είχαμε δώσει τη συμβουλή στη Madonna να αποφύγει τις πολιτικές αναφορές»

Η ίδια η Madonna υποστήριξε την επιλογή της αυτή με τους χορευτές στο Twitter γράφοντας: «Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να περάσω το μήνυμα της για ειρήνη και ενότητα στον κόσμο».