Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η γκάφα στην φετινή απονομή των Oscar, καθώς ανακοινώθηκε λάθος ο νικητής που κατέκτησε το χρυσό αγαλματίδιο για την Καλύτερη Ταινία.

Λίγο πριν τελειώσει η βραδιά, από τα χείλη του Warren Beatty με μία μικρή καθυστέρηση ανακοινώθηκε πως το βραβείο παίρνει το La La Land. Οι παραγωγοί και οι δημιουργοί της ταινίας ανέβηκαν στη σκηνή και ξεκίνησαν τους ευχαριστήριους λόγους τους. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, ο ίδιος ενημέρωσε πως έκανε λάθος και το Moonlight είναι τελικά η ταινία που κερδίζει!

«Λυπούμαστε βαθιά γι’ αυτό που συνέβη. Ζητάμε συγγνώμη από το Moonlight, το La La Land, τον Warren Beatty, την Faye Dunaway και το κοινό των Oscar», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ελεγκτική εταιρία που είναι αρμόδια για την απονομή των βραβείων, η PriceWaterhouseCoopers.

Όπως εξηγεί η εταιρεία, διευκρινίζοντας πως διεξάγεται έρευνα, «στους απονεμητές δόθηκε κατά λάθος φάκελος από άλλη κατηγορία και, όταν αποκαλύφθηκε το λάθος, διορθώθηκε αμέσως».

Όντως, ο φάκελος που δόθηκε στον Beatty ήταν για την κατηγορία Α’ Γυναικείος ρόλος, νικήτρια της οποίας ήταν η πρωταγωνίστρια του La La Land, Emma Stone, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα της έρευνας για το πως έφτασε στα χέρια του ηθοποιού ο λάθος φάκελος…