Η σειρά «Αυθαίρετοι» με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Βαλαβανίδη, ήταν η πρώτη σειρά της ιδιωτικής τηλεόρασης και του νεοσύστατου το 1989 Mega. Έχουν περάσει 30 χρόνια από τότε. Στη ζωή των ηθοποιών έχουν συμβεί πολλά από τότε. Η Εμμανουέλα Αλεξίου έχει επικεντρωθεί επαγγελματικά κυρίως στο θέατρο, όπου επιδίδεται και σκηνοθετικά, εκτός από υποκριτικά.

Η κόρη του Βαλαβανίδη στη σειρά, μίλησε στο TV Έθνος και τον Άκη Φωτόπουλο για τις πρώτες μέρες, όταν πήρε το σενάριο στα χέρια της και τις αντιδράσεις του κόσμου όταν άρχισε να προβάλλεται η σειρά.

«Οι Αυθαίρετοι ήταν το πρώτο σίριαλ του Mega. Θυμάμαι με πήρε τηλέφωνο ο Νίκος Κουτελιδάκης και μου είπε ότι θα κάνουμε μια σειρά σε ένα κανάλι που τώρα ανοίγει. Μαζευτήκαμε στα γραφεία της παραγωγής, διαβάσαμε το σενάριο και ήμασταν όλοι οι ηθοποιοί παγωμένοι και ρωτούσε ο ένας τον άλλον «τι είναι αυτό το κανάλι; Σαν πειρατικό ραδιόφωνο θα λειτουργεί». Θέλω να πω, βαδίζαμε σε θολό τοπίο και κανείς δεν περίμενε την επιτυχία που θα είχε. Αρκεί να σας πω ότι στην πρώτη χρονιά των Αυθαίρετων είχα πάει το καλοκαίρι στη Μύκονο και επί τρία τέταρτα ερχόταν ο κόσμος δίπλα μου και φωτογραφιζόταν μαζί μου».