Την οικονομική του κατάσταση περιγράφει Έλληνας πολιτικός, αποκαλύπτοντας ότι έχει πάρει δάνειο το οποίο θα ξεχρεώσει όταν θα είναι… 95 ετών.

«Είχα ένα γραφείο ως πολιτικός μηχανικός. Ότι έβγαζα από εκεί, το έβαζα στην πολιτική. Όλη η οικογένειά μου στερήθηκε πολλά για να μπορούμε να θέτουμε υποψηφιότητα σε κάθε εκλογικό αγώνα. Στερήθηκα τα πάντα για την πολιτική. Διακοπές δεν έχω πάει ποτέ στη ζωή μου», λέει, στο Down Town, ο Βασίλης Λεβέντης.

leventis

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων παραδέχεται ότι πολλές φορές δανείστηκε χρήματα από συγγενείς του για να κατέβει στις εκλογές: «έλεγα “δώσε μου 20.000 ευρώ για τα παράβολα κλπ”. Κάθε φορά οι εκλογές ήταν για μένα εφιάλτης. Τελείωναν οι εκλογές και εγώ χρωστούσα στους τυπογράφους. Στα 65 μου χρόνια σήμερα έχω δώσει όλη μου τη ζωή για την Ελλάδα και την πολιτική».

Όσο για την τωρινή οικονομική του κατάσταση, μετά και την είσοδο του κόμματός του στην Βουλή; «Έχω στην τράπεζα 40.000 ευρώ. Και έχω αγοράσει με δάνειο ένα σπίτι το οποίο θα ξεχρεώνω μέχρι το 2043, δίνοντας 700 ευρώ το μήνα. Και στο οποίο δάνειο -επειδή το 2043 θα είμαι στα 95 και μπορεί να έχω πεθάνει- έβαλαν και το γιο μου εγγυητή. Ακούτε;», απαντά.