Πως διαχειρίζεται πια τους παπαράτσι (τους κερνάει καφέ!), το τεστ από το οποίο περνάνε θέλουν δεν θέλουν όλες της οι σχέσεις και η σχέση της με την μητρότητα. Τι είπε στο People η Ελεονώρα Μελέτη –ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξής της στο περιοδικό.

Σε κυνηγάνε οι φωτογράφοι;

Κάθε Σαββατοκύριακο έχει βάρδια στην Ανάβυσσο. Έρχονται από μόνοι τους οι άνθρωποι, τους βλέπω, τους χαιρετάω, ρωτάω αν θέλουνε καφέ, γιατί ξέρω πως έχουν έρθει για μένα και ξέρω ότι δουλεύουν, απλά τους έχω ζητήσει να είναι πολύ διακριτικοί και να μην φέρνουν σε δύσκολη θέση τους γύρω μου. Εμένα δεν με νοιάζει, γιατί καταλαβαίνω πως δεν μπορώ να τους το απαγορεύσω. Άλλωστε, μόνο εκεί με βρίσκουνε. Γνωρίζουν πως είναι το στέκι μου.

Πιστεύεις πως η δημοσιότητα που δόθηκε σε προηγούμενες σχέσεις σου τις επηρέασε αρνητικά;

Ναι, γι’ αυτό και το έχω αλλάξει. Αυτό που λένε πως δεν μπορεί να προστατευτεί η προσωπική ζωή είναι ψέμα. 100% μπορείς να την προστατεύσεις , όταν δεν θέλεις να τη δημοσιοποιήσεις. Παλιότερα, όταν πήγαινα κάπου με τον πρώην σύντροφό μου, μια σχέση που είχε δημοσιοποιηθεί, και ήξερα πως θα έχει φωτογράφους δεν το έπαιζα δύσκολη. Γιατί βλέπω και περιστατικά για γέλια. Πρόσωπο της τηλεόρασης, το οποίο περιφέρει σαν τον επιτάφιο τη σχέση του σε συνεντεύξεις και παπαρατσικά, είχε πάει σε πρεμιέρα μαγαζιού και με το που μπαίνει μέσα πάνε οι φωτογράφοι να βγάλουν το ζευγάρι και εκείνη τους βρίζει. Καταλαβαίνω πως μπορεί να νιώσεις πίεση, αλλά δεν μπορείς να ξεφτιλίζεις τα παιδιά που κάνουν τη δουλειά τους και στους οποίους εσύ έχεις δώσει το δικαίωμα τνα ανέβουν στο κρεβάτι σου, δεν το έχουν κάνει μόνοι τους. Ήμουν μάρτυρας σε αυτό και μου γύρισε το μάτι.

Έχεις δώσει ποτέ δικαίωμα στα μέσα να ασχοληθούν με μια σχέση σου και μετά να το μετανιώσεις;

Με όλη την ευθύνη του λόγου μου σου λέω πως δεν έχω φωνάξει ποτέ παπαράτσι να με φωτογραφήσει. Εκτός αν είχα συμβόλαιο με μια εταιρεία και έπρεπε να φωτογραφηθώ με τα προϊόντα της. Μπορούν να με επιβεβαιώσουν διευθυντές περιοδικών και φωτογράφοι. Δεν έχω στήσει ποτέ παπαρατσικό με το σύντροφό μου, μόνη ή με το σκύλο μου. Από την άλλη, όμως, έχω υπάρξει εξαιρετικά αυθόρμητη με σύντροφό μου σε χώρο που είχε φωτογράφους, άρα έχω δώσει δικαίωμα. Το έχω κάνει και το έχω μετανιώσει.

eleonora meleti people 105 (2)

Αν είχες μια επίσημη σχέση σήμερα δεν θα ήσουν ξανά διαχυτική δημοσίως;

Αν η επίσημη σχέση μου δεν είναι επώνυμος δεν μπορεί να βγει προς τα έξω πλέον, γιατί υπάρχει το θέμα του εξώδικου. Το οποίο δεν απαγορεύει σε κάποιον να βγάλει τη φωτογραφία, αλλά απαγορεύει να δημοσιευτεί χωρίς την έγκριση του φωτογραφιζόμενου. Αν ο σύντροφός μου θέλει να βγει δεν θα το εμποδίσω, αλά δεν μου έχει τύχει να θέλει.

Κοιτάζοντας πίσω, έχεις φερθεί άδικα σε ανθρώπους που υπήρξατε ζευγάρι;

Σίγουρα έχω αδικήσει κόσμο, αλλά δεν το έχω κάνει επίτηδες. Τότε αυτό μπορούσα και αυτό άντεχα να διαχειριστώ. Αλλά δεν είμαι και αγία. Σαφώς έχω ταλαιπωρήσει και πληγώσει κόσμο και έχω νιώσει πως οφείλω συγνώμες. Έχω πει κιόλας.

Μεγαλώνοντας μήπως ζητάς περισσότερα από μία σχέση και δύσκολα βάζεις νερό στο κρασί σου; Θέλεις κάποιον με κοινά βιώματα, κοινές προσλαμβάνουσες, επιτυχημένο στη δουλειά του;

Δεν έχω τέτοια κριτήρια. Αυτά που θεωρώ βασικά και αδιαπραγμάτευτα είναι το να με σέβεται ο άλλος, να μπορώ να επικοινωνώ μαζί του, να υπάρχει ένα εσωτερικό αλισβερίσι. Αυτό είναι δύσκολο για μένα. Το να έχεις μια σχέση απλά για να την έχεις είναι πολύ εύκολο.

Σου έχει τύχει κάποιος να θέλει τη Μελέτη περισσότερο από την Ελεονώρα;

Είναι δύσκολο να σου απαντήσω. Σε φιλικό επίπεδο μπορώ να το αντιληφθώ αμέσως. Σε συντροφικό από τη στιγμή που κάποιος με γνωρίζει έτσι επηρεάζεται από όλο το πακέτο. Δεν είναι απαραίτητα μεμπτό και κατακριτέο.

Δεν έχεις αντιληφθεί πως κάποιος θέλει να φανεί μέσω εσού;

Θα έλεγα όχι. Τώρα, όμως, αυτό με το εξώδικο είναι ένα πολύ ωραίο τεστ και για τον ίδιο.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.
Διαβάστε επίσης:

Ελεονώρα Μελέτη-Ραχήλ Μακρή: Τηλεοπτικός καβγάς με αφορμή τις lifestyle φωτογραφίσεις των πολιτικών

 Καινούργια φιλία: Δε θα πιστεύετε τι έφερε κοντά Μελέτη-Μανωλίδου

Άγρια επίθεση στην Ελεονώρα Μελέτη με αφορμή την Ελένη Μενεγάκη

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store