Τη Βαλέρια Κουρούπη εκτός από τον ρόλο που την έκανε γνωστή, αυτόν της Λίλης στο σίριαλ «Εκείνες κι Εγώ» με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο, τη συνδέει με τον πρωταγωνιστή και σχέση συγγένειας. Συγκεκριμένα, η μητέρα της ηθοποιού είναι αδελφή με τη Ναταλία Τσαλίκη, σύζυγο του Γιάννη Μπέζου.

Η Βαλερία μεγάλωσε σε καλλιτεχνική οικογένεια αφού και οι γονείς της και οι θείοι της ασχολούνται με την τέχνη. Ποια είναι όμως η πιο όμορφη συμβουλή που της έχει δώσει ο σπουδαίος ηθοποιούς Γιάννης Μπέζος;

«»Μην τα παίρνεις τον εαυτό σου στα σοβαρά» και ακόμα μία…»Για να είμαστε καλοί ηθοποιοί πρέπει να ζούμε τη ζωή μας, να πονάμε, να κλαίμε, να κάνουμε έρωτα. Έτσι είσαι καλός ηθοποιός, όχι με εμμονή και αυτισμό στο θέατρο»», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό You Weekly και στην Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου.

Η Βαλερία όμως ζητά τη γνώμη και της πεθεράς της, της Ελένης Βιτάλη, παρά το ότι η ερμηνεύτρια δεν αγαπά τις συμβουλές. «Η Ελένη είναι της καρδιάς άνθρωπος. Θέλει να κάνω δικά μου πράγματα , με θεωρεί πολύ δυνατή. Με λέει… Μπουμπουλίνα», εξηγεί η ηθοποιός.