Άνοιξη, καλοκαίρι ή χειμώνας θα συνοδεύσει το Πάσχα του 2017; Ο καιρός των προηγούμενων αλλά και των επόμενων ημερών ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης στην έναρξη της εκπομπής Ελένη.

Η Ελένη Μενεγάκη με μεγάλη θέρμη υποστήριξε ότι είναι φανατική οπαδός του Γιώργου Αυτιά ο οποίος εκτός από μετρ στα οικονομικά είναι και στον καιρό αφού διαβάζει τα μερομήνια (σ.σ. πρακτική πρόβλεψη του καιρού).

Η συνομιλία της παρουσιάστριας με την ομάδα της εξελίχθηκε ως εξής:

-Ελένη: Ο φίλος μου ο Αυτιάς πέφτει πάντα μέσα, αυτός και τα μερομήνια του, δε ρωτάω κανέναν, πείτε μου τι έχει πει ο Αυτιάς.

-Θοδωρής: Ο Αυτιάς είναι η μαρμότα που μπαίνει στην τρύπα και μαθαίνει τον καιρό; Τα Μερομήνια είναι θρησκευτικού χαρακτήρα;

-Ελένη: Άσε μας μωρέ.

Γρηγόρης: Έχω έγκυρη πληροφορία για τον καιρό του Πάσχα.

-Ελένη: Από τον αυτιά;

– Γρηγόρης: Όχι.

– Ελένη: Καλά, να πάρουμε και το φίλο μου τον Αυτιά;

Έντονη ήταν η αντίδραση του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου ο οποίος δεν μπορούσε να διανοηθεί  πως η Ελένη Μενεγάκη πιστεύει στα μερομήνια, ότι δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να προβλέψουν τον καιρό όλου του έτους παρατηρώντας μόνο τις  δώδεκα πρώτες μέρες του Αυγούστου.

Η παρουσιάστρια όμως δεν άκουγε κανέναν, ήθελε μόνο τον Γιώργο Αυτιά. Σύμμαχός της και ο Μάκης Πουνέντης.

Δείτε το απόσπασμα

Σύμφωνα πάντως με τα μερομήνια το Πάσχα του 2017 ο καιρός δεν θα είναι καλός. Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου και την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου 2017, θα έχουμε συννεφιασμένες μέρες με πιθανές μπόρες και αντάρες. Τώρα μένει να μας το επιβεβαιώσει και ο Γιώργος Αυτιάς.