Από τη Φανή Πλατσατούρα

Έχει το τρίπτυχο της επιτυχίας: Νέα, ωραία και ταλαντούχα. Τον τελευταίο καιρό γράφτηκαν πολλά για την προσωπική της ζωή, αλλά και για τα επαγγελματικά της σχέδια. Αλήθειες και ψέματα που η Ευγενία φέρνει στη σωστή τους διάσταση σε συνέντευξή της στο περιοδικό People.

Καθόμαστε στο stand ενός καφέ στο Μεταξουργείο. Φορά ένα μακρύ φόρεμα γεμάτο λουλούδια και δείχνει ντροπαλή. Όλο το παρουσιαστικό της παραπέμπει σε κορίτσι περασμένων δεκαετιών, από εκείνα που μιλούν λίγο, γράφουν ποιήματα και ονειρεύονται πρίγκιπες πάνω σε άσπρα άλογα. «Ναι, γράφω ποιήματα στον ελεύθερό μου χρόνο, όχι απαραίτητα έμμετρα. Αλλά γράφω και dark ιστορίες. Να, αυτό είναι κάτι που δεν φαντάζεται κάποιος για μένα» παραδέχεται. Φευγαλέα, κάνω εικόνα την ντουλάπα της. Νομίζω ότι εκεί μέσα κρύβεται μια άνοιξη. Η Ευγενία γελάει. «Γιατί το λες αυτό; Προχθές, για παράδειγμα, πήγα στο θέατρο με σκισμένη τζιν σαλοπέτα και αρβυλάκια. Στην ντουλάπα μου υπάρχουν πολλοί εαυτοί μου. Το κατάλαβα το καλοκαίρι, όταν έκανα ένα γερό ξεσκαρτάρισμα και έδωσα όσα ρούχα είχα καιρό να φορέσω».

Το τέλος μιας σχέσης

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν επεισοδιακό για την Ευγενία. Με τον Άλκι Κούρκουλο ήταν τέσσερα χρόνια μαζί και ένα από τα λίγα ζευγάρια που θα στοιχημάτιζες ότι θα αντέξει στον χρόνο. Και κάπου εκεί βγήκαν οι πρώτες φήμες για έναν χωρισμό που δείχνει πια οριστικός. «Πριν φύγω από μια σχέση δίνω πολλές ευκαιρίες. Αλλά αν πω “Τελείωσε”, είναι οριστικό. Βέβαια, καμιά φορά είναι πιο δύσκολο να δώσεις τέλος όταν δεν υπάρχει συγκεκριμένο γεγονός που κλονίζει τη σχέση σου» αποκαλύπτει λακωνικά. Ξέρω ότι δεν πρόκειται να πει πολλά για τον δεσμό αυτόν. Γιατί είναι της λογικής «καλύτερα να μην απασχολώ καθόλου αν είναι να απασχολώ για τα προσωπικά μου». «Θα σου πω μόνο ότι ο πρώτος καιρός (σ.σ. μετά τον χωρισμό) ήταν όντως περίεργος και κάπως ιδιαίτερος. Πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως γράφονται ή συζητιούνται. Μπορώ, όμως, πια να πω ότι είμαι καλά και ότι το καθετί που μας συμβαίνει πρέπει να το δεχόμαστε και να πηγαίνουμε σοφότεροι παρακάτω. Έτσι θέλω να βλέπω το ποτήρι, μισογεμάτο. Και να κρατάω στην καρδιά μου την αγάπη και τα θετικά πράγματα. Δεν υπάρχει λόγος για αρνητικά συναισθήματα». Όσο για μια νέα γνωριμία; «Δεν θέλω να είμαι προγραμματισμένη σ’ αυτό το κομμάτι. Η ζωή σε πάει όπου εκείνη θέλει και καθετί είναι ευπρόσδεκτο. Αυτό που με συγκινεί βαθιά και ακουμπά μέσα μου είναι το να βρω έναν σύντροφο ζωής». Ωστόσο, δεν πιστεύει «στον πρίγκιπα με το λευκό άλογο, το νυφικό, το άλλο μισό, το “παντρεύτηκαν κι έζησαν αυτοί καλά”. Οι σχέσεις είναι ένας διαρκής αγώνας, δεν τελειώνουν σε μια εκκλησία ή ένα δημαρχείο» παραδέχεται και κάπως έτσι κλείνουμε το κεφάλαιο «Προσωπικά».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής