Δεν έχει πρόβλημα να φωτογραφίζουν την ίδια, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως όσον αφορά στα παιδιά της. Με αγωγή αποζημίωσης στρέφεται η ηθοποιός Δωροθέα Μερκούρη εναντίον του περιοδικού «HELLO!» για την δημοσίευση δώδεκα φωτογραφιών, στις οποίες εικονίζεται η ίδια με τις ανήλικες κόρες της σε απομακρυσμένη παραλία της Νάξου, χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή τους.

Η κυρία Μερκούρη, γνωστή για την δράση της υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών και την συμβολή της στην προώθηση του έργου των Παιδικών Χωριών S.O.S. , είχε εκδηλώσει την έντονη αντίθεσή της στο σχετικό δημοσίευμα. Στο αίτημά της για αφαίρεση των επίδικων φωτογραφιών ανταποκρίθηκαν διαδικτυακοί τόποι, στους οποίους η κ. Μερκούρη απευθύνθηκε εξωδικαστικά, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων της.

Με την αγωγή, διεκδικείται ο σεβασμός των προσωπικών δεδομένων της ίδιας και των παιδιών της και ζητείται η σχετική δικαστική προστασία, ενώ μέρος της αποζημίωσης θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Την εκπροσώπηση της κ. Μερκούρη έχουν αναλάβει οι δικηγόροι κ.κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος και Ηλέκτρα – Λήδα Κούτρα.

Δείτε επίσης:

Δύσκολες ώρες για την Δωροθέα Μερκούρη: Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της

Δωροθέα Μερκούρη: Έφερε το καλοκαίρι νωρίτερα

Η Δέσποινα Καμπούρη «τα χώνει» στο Mega και την παραγωγή του πρωινού

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store