Πριν από λίγους μήνες o Διονύσης Σχοινάς έκλεισε τα 50, αλλά νιώθει ακόμα παιδί. Με αυτή την παιδικότητα αλλά και ένα πηγαίο χαμόγελο, μιλάει για τη δύσκολη πενταετία που βίωσε με τον χαμό του αδελφού του και του πατέρα του, εξηγεί ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας στον γάμο του με την Καίτη Γαρμπή, ξεκαθαρίζει τον λόγο που δεν έχει δεχτεί να γίνει κριτής σε μουσικό talent show και αποκαλύπτει το δικό το «ελιξίριο» νεότητας.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο τραγουδιστής στον Μαρίνο Βυθούλκα και φιλοξενείται στο τεύχος του People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Έθνος της Κυριακής

«Ο πυρήνας της ευτυχίας μας ήταν οι γονείς, η οικογένεια και οι φίλοι μας»

Προηγουμένως αναφέρθηκε στην οικονομική δυνατότητα που του έδωσε την ευκαιρία να πει αρκετά «όχι» σε συνεργασίες και αναρωτιέμαι αν υπήρξε κάποια περίοδος στη ζωή του που ήταν σπάταλος. «Ήμουν στο όριο. Ενώ προσπαθούσα να έχω μια καλή ποιότητα ζωής, υπήρχαν και περίοδοι που έκανα σπατάλες. Ευτυχώς, ήμουν τυχερός, διότι ο Θεός μού έφερε στη ζωή μου μια σύντροφο. Με την Καίτη είχαμε την ίδια κοσμοθεωρία και δεν ήμασταν ποτέ από τους ανθρώπους που θα σπαταλούσαν τα χρήματά τους από εδώ και από εκεί. Απεναντίας, κάναμε επενδύσεις και αγορές ακινήτων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ζήσαμε όπως θέλαμε.

Αν και κατά καιρούς έχουν γραφτεί διάφορα για τα οικονομικά μας, από το ότι είχαμε πρόβλημα με την Εφορία μέχρι και ότι ήμασταν μεσίτες, θέλω να τονίσω πως δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Σημαντικό ρόλο στο πώς δομήσαμε τα οικονομικά μας έπαιξε ο ερχομός του γιου μας, Δημήτρη, το 1999. Ως γονείς θέλαμε να του εξασφαλίσουμε τα καλύτερα. Αλλά και πάλι θα σου πω ότι στις δικές μας οικογενειακές στιγμές ευτυχίας δεν έπαιξαν καθόλου ρόλο τα χρήματα και η οικονομική κατάσταση. Ο πυρήνας της ευτυχίας μας ήταν οι γονείς μας, η οικογένειά μας αλλά και οι φίλοι μας».

«Ποτέ δεν έχει συμβεί να κοιμηθούμε χωριστά ύστερα από τσακωμό»

Με τη σύζυγό του, Καίτη Γαρμπή, είναι παντρεμένοι από το 1997. Η σχέση τους γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα στα τέλη της δεκαετίας του ’90, με αποκορύφωμα την on air πρόταση γάμου του Διονύση στην Καίτη στο πρωτοχρονιάτικο Bravo της Ρούλας Κορομηλά στο Mega το 1997. «Η σχέση μου με την Καίτη είναι καλύτερη από τότε. Έχουμε μεγαλώσει, η αγάπη μας έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Λογικό είναι να έχει φύγει ο ενθουσιασμός που είχαμε τον πρώτο καιρό, αλλά γουστάρει πολύ ο ένας τον άλλο. Σαν γκόμενοι! Με την Καίτη ήμασταν πολύ τυχεροί. Κάναμε σχέση και ξέραμε πως δεν θα χωρίσουμε ποτέ. Όταν την είδα για πρώτη φορά, ήμουν μαζί με τον Λάμπη Λιβιεράτο. Μάλιστα γύρισα και του είπα “Αυτή τη γυναίκα θα την παντρευτώ!”. Μπορεί να ακούγεται εγωιστικό, αλλά έγινε έτσι ακριβώς όπως σου περιγράφω».

Όντως, ο Διονύσης περιγράφει τη σχέση τους με τον πιο όμορφο τρόπο. Δεν υπήρξαν άραγε δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια του γάμου τους; «Σαφώς και έχουμε καβγαδίσει, αλλά ποτέ δεν βγήκαν από το στόμα μας οι λέξεις “χωρισμός” και “διαζύγιο”. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε να χωρίσουμε και να πάρουμε διαζύγιο. Η πάγια τακτική που ακολουθώ εδώ και χρόνια είναι πως μόλις ανεβαίνουν οι τόνοι σε μια συζήτηση, παίρνω το αυτοκίνητό μου και πάω μια βόλτα μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Δεν έχω αφήσει ποτέ να ανέβουν τα ντεσιμπέλ στην κουβέντα μας. Δεν το επιτρέπω ούτε στην Καίτη, αλλά ούτε και στον εαυτό μου να πούμε πράγματα για τα οποία μετά θα μετανιώσουμε. Ακόμα και το μάλωμά μας έχει όρια και ωριμότητα. Επίσης, ποτέ δεν έχει συμβεί να κοιμηθούμε χωριστά ύστερα από τσακωμό. Το πολύ πολύ να γυρίσουμε πλάτη ο ένας στον άλλο. Κι αυτό για κάνα μισάωρο.

Ξέρεις γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια; Επειδή δεν μιλάνε και δεν βγάζουν από μέσα τους αυτά που νιώθουν. Συν τοις άλλοις, δεν αφήνουν τον άνθρωπό τους να έχει ορισμένες ελευθερίες. Τι θέλει στην τελική ένας άντρας; Τα φιλαράκια του. Στη δική μου περίπτωση, δεν αισθάνθηκα ποτέ την Καίτη να με εγκλωβίζει. Ίσα ίσα, μου έδινε ελευθερίες και με έκανε να την αγαπάω ακόμα περισσότερο. Ήξερε ποιες ήταν οι ανάγκες μου: Να βλέπω τους φίλους μου, τον αδελφό μου και να είμαι μαζί της. Πάντα διατηρούσαμε τις ισορροπίες κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό για τη σχέση μας».

Φωτογραφίες: Νίκος Μαλιάκος