Ήταν πριν από τέσσερα χρόνια όταν ο Δήμος Βερύκιος προχώρησε σε ομοφοβικά σχόλια κατά του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ, αποκαλώντας τον«κυρά Αυγουστίνα».

Αφορμή υπήρξε η δημοσίευση του συγγραφέα στο Facebook πως δεν θα συμμετάσχει ενεργά στο Ποτάμι επειδή παραμένει «αφοσιωμένος στον άνδρα του και στα βιβλία του», φράση που ο δημοσιογράφος σχολίασε στη ραδιοφωνική του εκπομπή με επικριτικό και ειρωνικό τρόπο, κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για «δικτατορία των gay». Τα εν λόγω σχόλια, για τα οποία στη συνέχεια ο Δήμος ζήτησε συγγνώμη, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και την διετή διαγραφή του από την ΕΣΗΕΑ, καθώς και την προσφυγή του συγγραφέα στην Δικαιοσύνη.

Όπως έκανε γνωστό ο Αύγουστος Κορτώ με ανάρτησή του στο Facebook, το δικαστήριο καταδίκασε πρωτόδικα τον Δήμο Βερύκιο. «Η Δικαιοσύνη μίλησε. Ο Δήμος Βερύκιος καταδικάστηκε πρωτόδικα για την ομοφοβική επίθεση εναντίον μου. Και χαλάλι η ηθική βλάβη εμού και των δικών μου όταν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οποιοσδήποτε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, μπορεί εφεξής να αναφερθεί δημόσια στον σύντροφό του αποκαλώντας τον «ο άντρας μου» ή «η γυναίκα μου» χωρίς να έχει φόβο κακοποιητικού λόγου», έγραψε χαρακτηριστικά.