Με αφορμή τη νέα του ταινία με τίτλο «ΠΑΝ.δη.ΜΙΑ», ο Δημήτρης Πιατάς παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην υστεροφημία, τη μεγαλύτερη πολυτέλεια της ζωής του, την απόφασή του να μην εκθέτει την προσωπική του ζωή στα media και το ρόλο του χιούμορ στη ζωή του.

Τον ενδιαφέρει η υστεροφημία ως έννοια; «Καθόλου. Δε θέλω να με θυμούνται μετά θάνατον. Έχω μια επικούρεια αντίληψη για το θέμα. Όπως έχει και ο Woody Allen, “δεν με τρομάζει ο θάνατος. Απλώς, δε θα ήθελα να είμαι εκεί όταν θα συμβεί”», παραδέχτηκε στο περιοδικό Εγώ weekly και τον δημοσιογράφο Τάσο Μεργιάννη.

Ποια θεωρεί σήμερα τη μεγαλύτερη πολυτέλεια στη ζωή του; «Είμαι πια αρκετά μεγάλος. Η δική μου σειρά – δε μου αρέσει η λέξη “γενιά” – είναι ήδη απόμαχη. Οι περισσότεροι έχουν πάρει σύνταξη, είναι στο καφενείο και παίζουν τάβλι, ασχολούνται με τα εγγόνια τους… Το σίγουρο είναι ότι δεν εργάζονται, ενώ εγώ είμαι ακόμα άνεργος. Θεωρώ, λοιπόν, ότι αυτό είναι πολυτέλεια», εξομολογήθηκε και ανέφερε τους λόγους που δε θέλησε να απασχολήσει τα media με την προσωπική του ζωή. «Είναι ιδεολογία μου. Δεν είμαι σιωπηλός, είμαι παρών, αλλά προτιμώ να μιλώ μέσω της δουλειάς μου. Καταλαβαίνω τη φράση “πέντε λεπτά διάσημος”, αλλά την έχω ξεπεράσει. Όποτε περνάω τα διόδια για να πάω στο χωριό μου, οι άνθρωποι με χαιρετούν με το όνομά μου και όχι με το όνομα του ήρωα που υποδύομαι. Μπορεί να ακούγεται αλαζονικό, αλλά είναι μία από τις μικρές μου νίκες», επισήμανε.

«Το χιούμορ είναι η αλήθεια με λίγη διακόσμηση στο τέλος», λέει στην ταινία. Πόσο χιούμορ έχει, όμως, στη ζωή του; «Θεωρώ ότι έχω χιούμορ. Είμαι αρκετά χαριτωμένος στην προσωπική μου ζωή», είπε και κατέληξε, εκμυστηρευόμενος το τι θα έκανε στην περίπτωση που τον συναντούσαν στο δρόμο γιατί τον αναγνώρισαν και του ζητούσαν να τους πει “ένα αστείο για να γελάσουν”; «Εκεί αυτοκτονώ! Είναι η μοναδική στιγμή που δεν έχω χιούμορ. Δεν ξέρω ανέκδοτα. Θυμάμαι ότι ο Κώστας Βουτσάς τα έγραφε για να μπορεί να τα θυμάται και να τα λέει».

Διαβάστε ακόμα:

Δημήτρης Πιατάς: Δείτε πόσο μοιάζει με την κόρη του

Δημήτρης Πιατάς: «Δεν υπάρχουν Έλληνες ηθοποιοί που έφυγαν έξω κι έκαναν καριέρα»

H πονεμένη ανακοίνωση του Δημήτρη Πιατά για το άδοξο τέλος της παράστασης Θεσμοφοριάζουσες

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store