Το τηλεοπτικό κοινό γνώρισε τον Δημήτρη Πετρόπουλο κυρίως μέσα από τον ρόλο του πρωθυπουργού στην τηλεοπτική σειρά «Παρά Πέντε».

Σήμερα, 14 χρόνια μετά, ο Δημήτρης Πετρόπουλος έχει αποφασίσει συνειδητά να απέχει από την τηλεόραση ενώ εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας στην Οργάνωση και Ανάπτυξη της Ανώτατης Εκπαίδευση την ίδια στιγμή που εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε ΙΕΚ.

Ο ηθοποιός μιλώντας στο Star.gr και τον Βαγγέλη Καράλη  , αποκάλυψε τον λόγο που τον έκανε να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας ενώ μίλησε και για τη σχέση του με τον Γιώργο Καπουτζίδη.

«Φέτος συμπληρώνω 20 χρόνια ως εκπαιδευτικός σε ΙΕΚ και σήμερα είμαι στο Υπουργείο Παιδείας στην Οργάνωση και Ανάπτυξη της Ανώτατης Εκπαίδευσης… Οι στιγμές και οι οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα με ανάγκασαν να ακολουθήσω τον δρόμο της εκπαίδευσης. Δεν είχε πια πλάκα να μου κόβουν το ρεύμα…. Με τον Γιώργο Καπουτζίδη δεν έχουμε επικοινωνία, ποτέ δεν είχαμε. Παρόλα αυτά είναι μία εξαιρετική περίπτωση ανθρώπου. Ως παρουσιαστής δε με ενδιαφέρουν αυτά που κάνει. Θεωρώ ότι αδικεί τον εαυτό του. Έχει πολλαπλάσιες δυνατότητες ως σεναριογράφος και ηθοποιός».

Στη συνέχεια της συνέντευξής του μίλησε για τη μάχη που έδωσε στο παρελθόν απέναντι στον καρκίνο και την μεγάλη προδοσία που βίωσε εκείνη την περίοδο αφού έχασε τον έδιωξαν από την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούσε λόγω του προβλήματός του.

«Είχα κλείσει μία συνεργασία στο θέατρο και με ακύρωσαν, γιατί νόμιζαν ότι θα πεθάνω. Είχαμε ανοίξει σαμπάνιες, γιορτάζαμε όταν έκλεισε η συμφωνία και μόλις έμαθε αυτός ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για το θεατρικό ότι έχω καρκίνο μου ακύρωσε την συνεργασία. Μάλιστα, τον έπαιρναν τηλέφωνο και του έλεγαν, μα τι κάνεις, επενδύεις ένα ολόκληρο έργο σε κάποιον που δεν ξέρεις αν θα ζει;»