Αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες της μικρής οθόνης. Ευφυής, καλλιεργημένος δεν διστάζει στιγμή να καταθέσει την άποψή του, έστω και αν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, μακριά από τηλεοπτικά πρέπει και μη.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Εγώ weekly και τον Ανδρέα Δερμιτζάκη μίλησε για την πολύ εύπορη οικογένειά του, τις αλητείες που συνεχίζει να κάνει, το πρώτο βραβείο της Biennale που κέρδισε στην δικτατορία, την σκηνοθεσία -αποκάλυψε πως δεν έχει κάνει σπουδές- την απόφαση να καθίσει στην κριτική επιτροπή του σόου του Μεγάλου Καναλιού και την άποψή του τόσο για τους υπόλοιπους κριτές, όσο και για την παρουσιάστρια. Απολαύστε τον.

Τα παιδικά χρόνια, η εύπορη οικογένεια, οι αλητείες και το θέμα της ηλικίας

«Γεννήθηκα στην Αθήνα αλλά μεγάλωσα στις Σπέτσες, στο κολέγιο όπου ήμουν εσώκλειστος, καθώς οι γονείς μου ζούσαν στο εξωτερικό. Είμαι από πολύ εύπορη οικογένεια, αλλά το κυριότερο είναι ότι μεγάλωσα με εξαιρετικούς ανθρώπους δίπλα μου. Δηλαδή οι καθηγητές μου ήταν κάτι παραπάνω από ευφυείς και ένα μεγάλο μέρος της παιδείας μου το οφείλω σε αυτούς, γιατί ήταν ιδιαίτερες προσωπικότητες και είχαν πολύ μεγάλη τρέλα στο κεφάλι τους», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Και κατόπιν πρόσθεσε: «Και έκανα και τώρα κάνω αλητείες, γιατί δεν έχω ηλικία. Το θέμα της ηλικίας μου είναι λίγο μπερδεμένο. Τη λέω και κάθε φορά προσθέτω και ένα χρόνο παραπάνω. Είμαι εξήντα τέσσερα και πάω στα εξήντα πέντε. Όταν βγαίνω τα βράδια με τον 24χρονο γιο μου, που γράφει τη μουσική στο σίριαλ, περνάμε καλά και οι δυο».

Η δικτατορία και το πρώτο βραβείο στην Biennale

«Επί δικτατορίας ασχολούμουν με τη φωτογραφία και τότε είχα στείλει στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία ένα σλάιτ με το οποίο κέρδισα ένα βραβείο που ούτε ήξερα τι ήταν. Μου το έφεραν και το πέταξα σε ένα συρτάρι. Χρόνια μετά ανακάλυψα ότι είχα πάρει το πρώτο βραβείο στην Biennale. Την περίοδο της δικτατορίας είχα κάνει πάλι μια έκθεση την οποία μου κατέβασαν γιατί το καθεστώς θεώρησε ότι ήταν εναντίον του. Δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν, όπως δεν είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν… Μια ολόκληρη δικτατορία δεν κατόρθωσε να μας μάθει τι θα πρέπει να σεβόμαστε και πόσο οφείλουμε να προσέχουμε αυτό το έθνος».

Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, χωρίς να έχει κάνει ανάλογες σπουδές

«Δούλευα στην ΕΡΤ όταν μου πρότειναν να κάνω μια σειρά από ντοκιμαντέρ δεκατριών λεπτών το καθένα. Μέχρι τότε δεν ήξερα τίποτα από σκηνοθεσία, απλά είχα διαβάσει πάρα πολύ γύρω από αυτό και, φυσικά, παρακολουθούσα πολύ κινηματογράφο. Πήρα λοιπόν τη μηχανή μου, έκανα τα ντοκιμαντέρ, τα πήγα, τα είδαν, τους άρεσαν και έτσι ξεκίνησα. Δεν το σπούδασα ποτέ. Απλά κάποια στιγμή παρακολούθησα για έξι μήνες κάποια σεμινάρια στην Αμερική, όπου και έμαθα να κάνω σκηνοθεσία για την τηλεόραση».

Η απόφαση να μπει στην κριτική επιτροπή του J2US, οι υπόλοιποι κριτές και η Ζέτα Μακρυπούλια

«Ελαφρά τη καρδία… Με πήραν τηλέφωνο από το σταθμό και με ρώτησαν αν ήθελα να συμμετέχω στο σόου. Ήταν κάτι που δεν το είχα κάνει ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι η εμπειρία μου σε αυτό είναι ένα μάθημα για μένα, καθώς δεν είχα μάθει να είμαι ποτέ κριτής τέτοιου τύπου. Στη δουλειά μου τα πράγματα είναι πολύ πιο σκληρά από ότι μέσα στο σόου. Γιατί εγώ πολλές φορές καλούμαι να πω σε έναν ηθοποιό ότι δεν κάνει για κάτι που στο κάτω κάτω είναι το επάγγελμά του και όχι μια πλάκα όπως στο σόου. Μου αρέσει πολύ όλο αυτό το “πανηγύρι”, αν και η αλήθεια είναι πως κουράζομαι αρκετά», τόνισε.

Και κατόπιν έσπευσε να συμπληρώσει: «Είναι πολύ καλοί συνεργάτες οι υπόλοιποι κριτές. Όπως, για παράδειγμα, η Ρούλα Κορομηλά, που ως άνθρωποι δεν ταιριάζουμε και έχει άλλη τρέλα από τη δική μου, ή όπως ο Γιώργος Θεοφάνους, που έχει επίσης τη δική του. Αυτό είναι πολύ καλό σε μια επιτροπή. Και νομίζω πως αυτό ας κάνει να γινόμαστε καλύτεροι κάθε φορά».

Τέλος, υποστήριξε στο Εγώ για την παρουσιάστρια του σόου: «Η Ζέτα είναι εξαιρετική και το έχω πει και στην ίδια. Δεν μου αρέσει όμως ως ηθοποιός. Είναι πολύ καλή, αλλά δεν είναι αυτό το βασικό της ταλέντο. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπά το liveκαι έχει τη χάρη να παρουσιάζει το σόου με τρομακτική άνεση. Είχα πολλά χρόνια να δω κάποιον που να μπορεί να λειτουργήσει τόσο καλά και τόσο δοτικά. Είναι ένας προικισμένος άνθρωπος και εμφανισιακά και νοητικά».

Διαβάστε ακόμα:

Δημήτρης Αρβανίτης: «Έκοψα ηθοποιό, επειδή ήρθε στο γύρισμα ζαλισμένος και μου είπε ότι είχε πιει το προηγούμενο βράδυ»

J2US: Γιατί ο Αρβανίτης χαρακτήρισε την εμφάνιση Γιαννιά-Κωστάκη για τα πανηγύρια;

O Δημήτρης Αρβανίτης ετοιμάζει νέο σήριαλ για το Mega

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store