Ο Δημήτρης Αρβανίτης είναι από τα πρόσωπα που προκάλεσαν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού το τελευταίο διάστημα. Μπορεί στον καλλιτεχνικό χώρο το όνομά του να ήταν γνωστό από τις επαγγελματικές του επιτυχίες, ωστόσο οι τηλεθεατές τον γνώρισαν αυτό το διάστημα καλύτερα, μέσα από την συμμετοχή του στην κριτική επιτροπή του Just the 2 of Us.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό ΕΓΩ weekly και τον Ανδρέα Δερμιτζάκη, ο ίδιος μίλησε για τη δουλειά του, αλλά για το πόσο πολιτικοποιημένος είναι. «Το μικρόβιο αυτό μπήκε κατά λάθος και ευτυχώς δεν υπήρξε αντίδοτο γι΄αυτό. Επί δικτατορίας ασχολούμουν με τη φωτογραφία και είχα στείλει στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία ένα σλάιτ με το οποίο κέρδισα ένα βραβείο που ούτε ήξερα τι ήταν. Μου το έφεραν και το πέταξα σε ένα συρτάρι. Χρόνια μετά ανακάλυψα πως είχα πάρει το πρώτο βραβείο στη Biennale!», ενώ παραδέχτηκε: «Δεν σπούδασα ποτέ σκηνοθεσία. Απλά κάποια στιγμή παρακολούθησα για έξι μήνες περίπου κάποια σεμινάρια στην Αμερική, όπου και έμαθα να κάνω σκηνοθεσία για την τηλεόραση», είπε χαρακτηριστικά και προχώρησε σε μια αποκάλυψη «Δεν σπούδασα ποτέ σκηνοθέτης. Απλά κάποια στιγμή παρακολούθησα για έξι μήνες περίπου κάποια σεμινάρια στην Αμερική, όπου κι έμαθα να κάνω σκηνοθεσία για την τηλεόραση».

Έχει, ωστόσο, μετανιώσει για κάποιο τηλεοπτικό προϊόν, του οποίου είχε τη σκηνοθετική «ματιά»; «Για πολλά, όχι μόνο για ένα. Τα πράγματα έχουν ως εξής: Όταν κάνεις πράγματα τα οποία δεν πιστεύεις και είναι εμπορικά, τότε είναι δύο φορές επιτυχημένα. Κάποια άλλα τα οποία δεν έφεραν επιτυχία αλλά τα είχα στηρίξει δεν με πείραξαν καθόλου, γιατί μου άρεσαν. Αλλά υπάρχουν και δουλειές μου που θα ήθελα να μην τις είχα κάνει ποτέ», υποστήριξε.

Τέλος, ο Δημήτρης Αρβανίτης αναφέρθηκε στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, λέγοντας «Ήμουν και είμαι πολιτικοποιημένος, όχι όμως κομματικοποιημένος. Αντίθετα, μισώ συλλήβδην τα κόμματα. Πιστεύω ότι είναι ό,τι πιο αηδιαστικό έχει συμβεί σε αυτή τη χώρα. Τα κόμματα έχουν κάνει τρομακτική ζημιά στην κοινωνία. Έχουν αυτοαναιρεθεί και αν δεν αυτο-διαλυθούν εδώ και τώα, ο κίνδυνος είναι τεράστιος, γιατί δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης. Δεν έχουν προσφέρει ποτέ τίποτα. Ό,τι έκαναν ήταν μια συσσωρευμένη βλακεία και, το κυριότερο από όλα, το έκαναν για να εξυπηρετήσουν πρωτίστως τον εαυτό τους, μετά κάποιους ψηφοφόρους τους και σίγουρα όχι το έθνος».

Διαβάστε ακόμα:

Τα γυρίζει ο Αρβανίτης; Tώρα δηλώνει: «H Ζέτα είναι εξαιρετική ηθοποιός»

Δημήτρης Αρβανίτης: «Η Ζέτα δεν μου αρέσει ως ηθοποιός»

J2US: Γιατί ο Αρβανίτης χαρακτήρισε την εμφάνιση Γιαννιά-Κωστάκη για τα πανηγύρια;

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store