Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, λίγα χρόνια πριν «φύγει» από τη ζωή, είχε υποδυθεί την «Αντιγόνη» στην Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία του Βολανάκη.

Οι κριτικές όμως που είχε εισπράξει για την ερμηνεία της ήταν απογοητευτικές. Και αυτό την είχε στενοχωρήσει πολύ –για την ακρίβεια δεν το ξεπέρασε ποτέ, μια και πάντα μιλούσε για το ανέβασμα αυτό στις συνεντεύξεις της.

Ο ηθοποιός Γιώργος Μεσσάλας ήταν κοντά στην εθνική μας σταρ. Σε πρόσφατη συνέντευξή του μάλιστα που παραχώρησε στον Αλκίνοο Μπουνιά, μίλησε για την Αλίκη στην Επίδαυρο. Να τι δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Μίνως Βολανάκης στην “Αντιγόνη” και λυπάμαι που το λέω αυτό μετά το θάνατό του, αλλά δεν πιστεύω στο ρητό που λέει: “αυτός που πεθαίνει δικαιώνεται”, την πρόδωσε σκηνοθετικά. Η Αλίκη μας κάλεσε εμένα και τη γυναίκα μου να παρακολουθήσουμε τη γενική δοκιμή της και φτάνοντας στο θέατρο της Επιδαύρου είδαμε τον Βολανάκη να συζητά πίσω από έναν θάμνο με ένα γνωστό κοσμικό ζευγάρι. Ο Βολανάκης λοιπόν που δεν μας είχε πάρει είδηση είπε: “Τι ήρθατε να δείτε; Είναι αίσχος”», δήλωσε ο ηθοποιός.

Και κατόπιν πρόσθεσε: «Εγώ αυτό δεν του το συγχώρεσα ποτέ. Αφού είδε ότι η πρωταγωνίστριά του δεν ήταν αυτό που έπρεπε , όφειλε να τη διαφυλάξει και να μην την εκθέσει ή να αποχωρήσει από τη σκηνοθεσία. Και αυτό το κατάλαβε η Αλίκη και στεναχωρήθηκε πάρα πολύ, γιατί τη διέσυραν γράφοντας η “Αντιγόνη ήταν φιάσκο”, τη λοιδόρησαν. Από αυτή τη στεναχώρια έβγαλε και τον καρκίνο».

giorgos messalas

Διαβάστε ακόμα:

Τι αποκάλυψε ο Μάκης Δελαπόρτας για την πρώτη γνωριμία Βλαχοπούλου-Βουγιουκλάκη;

Χτυποκάρδια στα Ανάκτορα: Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μιλάει για τη σχέση του με την Αλίκη

«Στην υγειά μας ρε παιδιά»: Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store