Είναι γνωστό πόσο καίρια τοποθετείται κατά καιρούς μέσα από τις δηλώσεις του. Οι συνεντεύξεις του συνηθίζουν να παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την τελευταία συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Λοιπόν.

Η εξομολόγησή του αναμένεται να συζητηθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο υιοθεσίας ενός παιδιού. Ο ίδιος παραδέχτηκε το εξής:

«Όχι δεν θα υιοθετούσα παιδί, γιατί είμαι μόνος μου και προσπαθώ να μεγαλώσω εμένα. Θεωρώ ότι ένα παιδί θα πρέπει να μεγαλώνει με πρότυπα, εννοώ των γονιών, τα αρχέτυπα, με πατέρα και μάνα. Μου είναι αδιανόητο ο καθένας γκέι να βγαίνει και να λέει ότι θέλει να αποκτήσει ένα παιδί με οποιονδήποτε τρόπο. Καλά κάνουν που τους έχουν δώσει οι νόμοι διάφορες οδούς να φτάνουν εκεί, αλλά πιστεύω ότι δεν μπορεί να βγαίνει ο κάθε γκέι και να λέει: «Θέλω να γίνω πατέρας, θέλω να κάνω οικογένεια» και να έχει μια άλλη σεξουαλική ζωή, να συναναστρέφεται με άντρες, να έχει τελείως διαφορετική ζωή μέσα στην κοινωνία. Όταν το παιδί αυτό θα μεγαλώσει και θα πάει στο σχολείο, το bullying που θα υποστεί το σκέφτεται; Ο εγωισμός να γίνω πατέρας και να έχω ένα παιδί; Τα παιδιά δεν είναι κούκλες».

Ο λόγος για τον Διονύση Ζάχο, ο οποίος μιλώντας στο περιοδικό φάνηκε ξεκάθαρος στις θέσεις του. Όταν ρωτήθηκε αν του φαίνεται αδιανόητο να αποκτούν παιδί οι γκέι, εκείνος απάντησε: «Μου είναι τελείως αδιανόητο να κάνουν παιδί οι γκέι».