Καθώς το σετ της στο Πάσο Ρόμπλες έφτανε στο τέλος του, το βράδυ της 22ας Ιουλίου, η Demi Lovato πήρε το σοβαρό της ύφος. Θα τραγουδούσε τη νέα της μπαλάντα, «Sober», όπου αποκαλύπτεται πως έχει υποτροπιάσει έπειτα από έξι χρόνια νηφαλιότητας. «Γαμώτο, ξέχασα τα λόγια» είπε. «Όλοι γελάσαμε επειδή γέλασε κι εκείνη» λέει στο People η Fernanda Martinez που ήταν ανάμεσα στο κοινό. «Οι λέξεις που δεν θυμόταν ήταν “Λυπάμαι που είμαι ξανά εδώ. Υπόσχομαι να λάβω βοήθεια”. Λίγοι από εμάς το εντόπισαν, αλλά σκεφτήκαμε πως μάλλον το υπεραναλύουμε».
Σε λιγότερες από 48 ώρες, νοσοκόμοι μπήκαν στο σπίτι της Lovato στο Χόλιγουντ Χιλς και συνέφεραν την αναίσθητη τραγουδίστρια χορηγώντας της Narcan, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται σε περιστατικά υπερβολικής δόσης  οπιοειδών.
Η 25χρονη δεν ήταν συνεργάσιμη με τις Αρχές όταν ρωτήθηκε για τα ναρκωτικά που κατανάλωσε.
Η Lovato ξεκίνησε να πίνει από το γυμνάσιο, ενώ στα 17 της έκανε χρήση κοκαΐνης. Μπήκε για πρώτη φορά σε κλινική αποτοξίνωσης στα 18 της, όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή, είναι βουλιμική, έχει κάνει χρήση ουσιών και έχει αυτοτραυματιστεί. Τα επόμενα χρόνια έκανε σημαντικά βήματα προόδου. Τον περασμένο Μάρτιο έγραψε στο Twitter: «Ευγνώμων για έναν ακόμη χρόνο χαράς, υγείας και ευτυχίας» γιορτάζοντας τον έκτο χρόνο νηφαλιότητας. «Η μάχη της ήταν καθημερινή» λέει ένας μακροχρόνιος φίλος της. Και εκείνη άρχισε να δυσανασχετεί από την προστατευτική φούσκα με την οποία την περιέβαλλαν. «Από τη στιγμή που καθάρισε η ομάδα της της φερόταν σαν να ήταν παιδί. Τον τελευταίο χρόνο ήθελε περισσότερη ελευθερία και άρχισε να ξεφεύγει».

Πηγές ανέφεραν πως η 25χρονη, η οποία από τα 7 της δούλευε ως ηθοποιός και ήταν γνωστή λόγω Disney Channel, ήταν το προηγούμενο βράδυ στo πάρτι γενεθλίων συνεργάτη της – ενώ υπήρχε μια αναφορά σε χρήση ηρωίνης.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορείμαζί με το Έθνος της Κυριακής.