Η Δανάη Μπάρκα αποφάσισε να αναρτήσει μία πολύ τρυφερή φωτογραφία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην οποία βλέπουμε εκείνη και τη γιαγιά της.

Η γλυκιά κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου ποζάρει χαμογελαστή αγκαλιά με μία από τις γυναίκες που θαυμάζει, τη γιαγιά της, ενώ συγκινεί με τη λεζάντα που την συνόδευε:

«Σ’ αυτή τη φωτό εσείς βλέπετε μια γιαγιά και ένα κορίτσι. Σ’αυτη την φωτό εγώ βλέπω έναν σημαντικό λόγο να είμαι κάθε μέρα χαρούμενη-και είναι η γιαγιά μου. Σ’αυτη την φωτό βλέπω μια γυναίκα που έχει ζήσει πόλεμο όταν ήταν παιδάκι και άντεξε. Σ’αυτή την φωτό βλέπω μια γυναίκα που έχει δουλέψει σχεδόν 40 χρόνια ασταμάτητα για να ζει εκείνη και η οικογένειας της. Σ’ αυτή την φωτό βλέπω 2 χέρια που έχουν κάνει 4 δουλειές για να μην στερηθούν κάτι τα παιδιά της και 2 χέρια που για 80 χρόνια είναι αγκαλιά για 4 παιδιά και 10 εγγόνια. Σ’αυτη την φωτό βλέπω όλες τις γυναίκες του κόσμου.

Τις μαμάδες που κάνουν τα πάντα για τα παιδιά τους, τις γιαγιάδες που μεγαλώνουν τα παιδιά των παιδιών τους, τις γυναίκες που δουλεύουν ασταμάτητα και κλαίνε κρυφά απ’την κούραση, και τις γυναίκες που φροντίζουν ένα σπίτι και μαγειρεύουν για όλους.

Η γιαγιά μου είναι ο πιο αστείος άνθρωπος του κόσμου, ο πιο δυνατός, ο πιο δυναμικός, η πιο έξυπνη με την πιο ωραία φωνή γιαγιάς που υπάρχει στον πλανήτη. Επίσης το ξεμάτιασμά της «και νεκρούς ανασταίνει» όπως λέει η ίδια.

Απαιτεί να μαγειρεύω για το αγόρι μου, απαιτεί να μιλάω όμορφα στη μαμά μου, όταν για μια μέρα δε την παίρνω τηλέφωνο κατεβάζει μουτράκια, και όταν της παίρνω δώρα τα ξεχνάει όλα και χαίρεται. Ουρλιάζει κάθε μέρα να παντρευτώ και επιμένει να κάνω παιδί για να μεγαλώσει και αυτό.

Έχει πολλά στραβά (όπως όλοι μας) όμως με έχει μεγαλώσει, έχει υποφέρει και δε μ άφησε να το δω, έχει γεννήσει την μαμά μου που είναι ότι πιο σημαντικό έχω, κι επίσης κρεμάει σημαίες του Παναθηναϊκού και φωνάζει συνθήματα όταν παίζουμε αγώνα. Αυτή είναι η δική μου γιαγιά.

Αυτή είναι μια γυναίκα και ΝΑΙ οι γυναίκες είμαστε δυνατές, είμαστε ικανές και αν είμαστε ενωμένες μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Να χαιρόμαστε τις γυναίκες όλου του κόσμου. Να θυμόμαστε με σεβασμό τις γυναίκες που έκαναν αγώνες (στο μακρινό 1900) για να έχουμε εμείς τα δικαιώματά μας σήμερα.

Να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να μας προσβάλει,και να μας κάνει να αισθανόμαστε κατώτερες και να είμαστε ΜΑΖΙ. Χρόνια πολλά κορίτσια μου!» 

View this post on Instagram

Σ’ αυτή τη φωτό εσείς βλέπετε μια γιαγιά και ένα κορίτσι. Σ’αυτη την φωτό εγώ βλέπω έναν σημαντικό λόγο να είμαι κάθε μέρα χαρούμενη-και είναι η γιαγιά μου. Σ’αυτη την φωτό βλέπω μια γυναίκα που έχει ζήσει πόλεμο όταν ήταν παιδακι και άντεξε. Σ’αυτή την φωτό βλέπω μια γυναίκα που έχει δουλέψει σχεδόν 40 χρόνια ασταμάτητα για να ζει εκείνη και η οικογένειας της. Σ’ αυτή την φωτό βλέπω 2 χέρια που έχουν κάνει 4 δουλειές για να μην στερηθούν κάτι τα παιδιά της και 2 χέρια που για 80 χρόνια είναι αγκαλιά για 4 παιδιά και 10 εγγόνια. Σ’αυτη την φωτό βλέπω όλες τις γυναίκες του κόσμου. Τις μαμάδες που κάνουν τα πάντα για τα παιδιά τους,τις γιαγιάδες που μεγαλώνουν τα παιδιά των παιδιών τους,τις γυναίκες που δουλεύουν ασταμάτητα και κλαίνε κρυφά απ την κούραση,και τις γυναίκες που φροντίζουν ένα σπίτι και μαγειρεύουν για όλους. Η γιαγιά μου είναι ο πιο αστείος άνθρωπος του κόσμου,ο πιο δυνατός,ο πιο δυναμικός,η πιο έξυπνη με την πιο ωραία φωνή γιαγιάς που υπάρχει στον πλανητη. Επίσης το ξεμάτιασμά της «και νεκρούς ανασταίνει» όπως λέει η ίδια. Απαιτεί να μαγειρεύω για το αγόρι μου,απαιτεί να μιλάω όμορφα στη μαμά μου,όταν για μια μέρα δε την παίρνω τηλέφωνο κατεβάζει μουτράκια,και όταν της παίρνω δώρα τα ξεχνάει όλα και χαιρεται. Ουρλιάζει κάθε μέρα να παντρευτώ και επιμένει να κάνω παιδί για να μεγαλώσει και αυτό. Έχει πολλά σταβα(όπως όλοι μας)ομως με έχει μεγαλώσει,έχει υποφέρει και δε μ άφησε να το δω,έχει γεννήσει την μαμά μου που είναι ότι πιο σημαντικό έχω,κι επίσης κρεμάει σημαίες του Παναθηναϊκού και φωνάζει συνθήματα όταν παίζουμε αγώνα. Αυτή είναι η δική μου γιαγιά. Αυτή είναι μια γυναίκα και ΝΑΙ οι γυναίκες είμαστε δυνατές,είμαστε ικανές και αν είμαστε ενωμένες μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Να χαιρόμαστε τις γυναίκες ολου του κόσμου. Να θυμόμαστε με σεβασμό τις γυναίκες που έκαναν αγώνες (στο μακρινό 1900) για να έχουμε εμείς τα δικαιώματά μας σήμερα. Να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να μας προσβάλει,και να μας κάνει να αισθανόμαστε κατώτερες και να είμαστε ΜΑΖΙ. Χρόνια πολλά κορίτσια μου!

A post shared by Danai Barka ? (@danai_barka) on