Η Δανάη Μπάρκα, η οποία ετοιμάζεται να περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα με τη «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ απαντά στο περιοδικό People και τη Φανή Πλατσατούρα για την τελευταία φορά που έκανε κάτι απίθανο, ανατρεπτικό ή αστείο.

Τελευταία Φορά Που…

Χόρεψες μέχρι το πρωί; 

Πριν από μία εβδομάδα, στη Θεσσαλονίκη, μετά την παράσταση Ουρανία. Ξεκίνησα από ένα μικρό μαγαζάκι με έντεχνη, χαλαρή μουσική στα Λαδάδικα, συνέχισα στη Δέσποινα Βανδή και τον Αντώνη Ρέμο και κατέληξα σε γνωστό club της πόλης να χορεύω ασταμάτητα. Οι φίλοι μου, άφωνοι, γελούσαν, κι εγώ στο τσακίρ κέφι τραγουδούσα. Γύρισα σπίτι 8.30 το πρωί, ήπια τσάι και κοιμήθηκα μέχρι το μεσημέρι.

Είχες μια ένοχη απόλαυση; 

Χμ, ένοχη απόλαυση μάλλον εννοείς το σουφλέ σοκολάτας που μόλις έφαγα, εδώ στη Μάνη, κάνοντας road trip με τις κολλητές μου. Αλλά δεν τη βλέπω σαν «ένοχη», γιατί το φαγητό είναι απόλαυση, όποτε δεν του βάζω άλλη ταμπέλα. Αυτή τη στιγμή νιώθω ευτυχία, αλλά αύριο που θα «χτυπιέμαι» στο περπάτημα θα έχω σίγουρα νεύρα!

Πήρες την πιστωτική σου κάρτα και ψώνισες δίχως αύριο; 

Πριν από αρκετά χρόνια, όταν χώρισα. Δύο ώρες μετά τον χωρισμό πήρα τον κολλητό μου και φύγαμε για Ιταλία, όπου έκανα πολλές σπατάλες, αλλά το ευχαριστήθηκα! Γενικά, βαριέμαι τα ψώνια (ναι, είμαι κορίτσι, αλλά ισχύει).

Ονειρεύτηκες ότι είσαι κάποια άλλη; 

Συνήθως ονειρεύομαι εμένα στο μέλλον. Δηλαδή κάνω όνειρα ότι έχω καταφέρει να φτιάξω ένα γηροκομείο και έναν παιδικό σταθμό και ασχολούμαι περισσότερο με τους ανθρώπους – ειδικά αυτών των ηλικιών.

Έκανες μια φάρσα που δεν είχε την αναμενόμενη έκβαση;

Συχνά. Στη μαμά μου. Κρύβομαι και την τρομάζω. Μια φορά την έπιασε τέτοια τρομάρα που έτρεμε και της κόπηκε η ανάσα και κάπως φοβήθηκα – βέβαια, μετά συνέχισα να γελάω. Της ζήτησα συγγνώμη, της έκανα και μια αγκαλιά και όλα καλά!

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί εκτάκτως αυτό το Σάββατο με το Έθνος.