Ο Χρήστος Μάντακας ξεκίνησε την καριέρα του από το modeling, με το Νίκο Αποστολόπουλο να τον θεωρεί το ιδανικό μοντέλο σε για τις επιδείξεις του. Ο Νίκος Φώσκολος ήταν αυτός, ο οποίος του έδωσε το βάπτισμα του πυρός μέσω της «Λάμψης», δίνοντάς του μάλιστα το ρόλο του κακού στη σειρά. Ορισμένοι από τους ρόλους που τον ξεχώρισαν ήταν αυτοί στο «Καφέ της Χαράς» αλλά και το «50-50».

Παράλληλα πραγματοποίησε εμφανίσεις και στο θέατρο με πιο χαρακτηριστική αυτή στο έργο «Τσινετσιτά» των Ρέππα-Παπαθανασίου, που ανέβηκε στο θέατρο Αλίκη. Ο γοητευτικός ηθοποιός με τον ερχομό της κρίσης εξαφανίστηκε εντελώς από τον καλλιτεχνικό χώρο και βρήκε επαγγελματική διέξοδο στο nightlife ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων αλλά και αναλαμβάνοντας το μανατζμεντ σε χώρους ψυχαγωγίας της Αθήνας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, ο γνωστός ηθοποιός σήμερα διευθύνει γνωστό εστιατόριο στην πλατεία των Εξαρχείων.

Στο παρελθόν και συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του το 2011 είχε μιλήσει για τη συνεργασία του με τον αείμνηστο Σάκη Μπουλά και τον Γιάννη Ζουγανέλη ως υπέυθυνος του Βar Restaurant «Beat».Ο Χρήστος ποτέ δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα και τόλμησε όταν ήρθε η κρίση να κάνει δουλειές εκτός της υποκριτικής προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην, όπως εξάλλου έχουν κάνει και πολλοί άλλοι ηθοποιοί. Ο ίδιος φαίνεται πως αισθάνεται άβολα σε ότι αφορά τα φώτα της δημοσιότητας, για αυτό και δεν εκτίθεται συχνά.