Λίγο πριν φύγει για το Λος Άντζελες, από όπου θα επιστρέψει το καλοκαίρι, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μίλησε στο People για τη νέα του ταινία που θα μπει σύντομα σε διαδικασία παραγωγής, αλλά και τη ζωή του στο LaLaLand.

Στην τελευταία σου ταινία πρωταγωνίστησε ο JK Simmons, που είναι βραβευμένος με Όσκαρ και η ταινία προβλήθηκε και στο εξωτερικό. Όλο αυτό σε φέρνει πιο κοντά σε μια προοπτική του να μην θέλεις να γυρίσεις στην Ελλάδα;

Μα το να γράφεις ένα σενάριο δεν σου επιβάλει μόνιμη βάση. Οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί συνήθως είναι με μια βαλίτσα στο χέρι. Για μένα ο ιδανικός συνδυασμός είναι να μοιράζω τον χρόνο μου ανάμεσα στην Ελλάδα και όπου αλλού είμαι δημιουργικός.

Νιώθεις πιο ελεύθερος όταν είσαι στο LA; Με την έννοια πως εκεί (ακόμα) δεν υπάρχουν παπαράτσι που σε ξέρουν και μπορείς να κυκλοφορείς χωρίς το άγχος πιθανών πρωτοσέλιδων;

Δεν ξέρω αν είναι πιο ελεύθερα, αλλά σίγουρα είναι πιο ξεκούραστα και ανέμελα. Εξάλλου πάντα μια ξένη χώρα σου δίνει μια ελευθερία και σου προσφέρει αυτό το ανεξερεύνητο που έχει. Όλα είναι σχετικά με το τι πραγματικά θες την εκάστοτε στιγμή στη ζωή σου. Για μένα η Ελλάδα παραμένει ένα μέρος που με εμπνέει και που είμαι επίσης χαρούμενος και δημιουργικός όταν ζω εδώ. Η χώρα μας μπορεί να έχει πολλά στραβά, αλλά έχει κάτι που δύσκολα βρίσκεις έξω. Είναι όλα πιο ήπια, πιο ανθρώπινα και αυτό είναι τρομερά ανακουφιστικό και δημιουργικό. Τουλάχιστον για μένα και την φάση που βρίσκομαι σήμερα που μιλάμε.