Η Χρυσούλα Διαβάτη είναι γνωστή για τον αιχμηρό της λόγο καθώς δε διστάζει ποτέ να πει τη γνώμη της όσο σκληρή και αν είναι αυτή.

Η ηθοποιός σε δηλώσεις που έκανε στην Μαίρη Αρώνη για το Πρω1νό, μίλησε για την παράσταση «Η Νεράιδα και το Παλικάρι» που θα ανέβει στο θεατρικό σανίδι, για το πώς βλέπει την Μαρία Κορινθίου στο ρόλο της Κατερινιώς που υποδυόταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Ε τι να κάνουμε τώρα, η σύγκριση με την Αλίκη… Εγώ νομίζω ότι η Μαρία Κορινθίου θα είναι πάρα πολύ καλή γιατί ο ρόλος αυτός δεν είναι της γατούλας, είναι μια δυναμική κοπέλα. Η Αλίκη έπαιζε ρόλους χαδιάρικους, γατίσιους, η κοπέλα δεν έχει καμία σχέση. Είναι πολύ πιο σωστός ο ρόλος με τη Μαρία Κορινθίου και βέβαια είπαμε είναι θέατρο. Το θέατρο δεν έχει καμία σχέση ούτε με την τηλεόραση ούτε με τον κινηματογράφο. Δεν υποτιμώ τίποτα, εγώ τα αγαπώ όλα, είναι στο επάγγελμά μου αλλά είναι άλλη υπόθεση το θέατρο, είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Και τι θα κάνουμε αν γίνονται συγκρίσεις; Τον κάθε ρόλο θα τον παίξει ένας;»

Δείτε το απόσπασμα

Η Χρυσούλα Διαβάτη θα συμμετέχει, επίσης στην ίδια παράσταση. Θα υποδύεται την γκουβερνάντα, θεία του Κατερινιώ, την Δέσποινα Φουρτουνάκη που στην κινηματογραφική ταινία υποδυόταν η Τζόλυ Γαρμπή.