Στα 75 του χρόνια ο Χούλιο Ιγκλέσιας έγινε πατέρας εννέα παιδιών. Όχι αυτό δε σημαίνει πως ήρθε πρόσφατα στον κόσμο ακόμη ένα παιδί του τραγουδιστή, αλλά πριν 43 χρόνια. Συγκεκριμένα ισπανικό δικαστήριο ανακοίνωσε πως αναγνωρίζει τον Χούλιο Ιγλέσιας ως «βιολογικό πατέρα» ενός 43χρονου Ισπανού, του οποίου η μητέρα διαβεβαιώνει ότι είχε σχέση μίας εβδομάδας με τον τραγουδιστή.

Πρόκειται για έναν 43χρονο Ισπανό από τη Βαλένθια, ονόματι Χαβιέρ Σάντσεθ Σάντος, ο οποίος ήρθε στη ζωή τον Απρίλιο του 1976.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και κατά τη διάρκειά της η μητέρα του 43χρονου, η Πορτογαλέζα Μαρία Εντίτε, αποκάλυψε πως τον Ιούλιο του 1975 υπήρξε σε σχέση με τον τραγουδιστή για μια μόνο εβδομάδα ενώ εννέα μήνες μετά ήρθε στη ζωή ο Χαβιέρ.

«Συζητήθηκε επίσης η φυσική ομοιότητα μεταξύ των δυο ανδρών κατά την ακροαματική διαδικασία», είπε ο δικηγόρος.

Από τη δική του πλευρά, ο ισπανόφωνος τραγουδιστής αρνείτο να δώσει δείγμα γενετικού υλικού και δεν εμφανίστηκε καν στη δίκη με τον δικηγόρο του να επισημαίνει πως η δίκη έχει κριθεί ήδη από το 1999 όταν είχε απορριφθεί ένα πρώτο αίτημα του Σάντος να αναγνωριστεί ότι ο Χούλιο Ιγκλέσιας είναι ο πατέρας του.