Σε ηλικία μόλις 18 ετών η Billie Eilish έχει καταγράψει επιτεύγματα που δεν επαναλαμβάνονται εύκολα. Είναι η νεότερη τραγουδίστρια που θα πει το theme song σε ταινία James Bond. Είναι η πρώτη καλλιτέχνις που κάνει το sweep στα 4 μεγάλα βραβεία των Grammy μετά το 1982. Και τώρα είναι μια από τις νεότερες τραγουδίστριες στο εξώφυλλο της αμερικάνικης Vogue. Τα θετικά αυτά επιτεύγματα όμως επισκιάστηκαν από τη συνέντευξη που έδωσε.

Ενώ αρχικά απαντάει στην ερώτηση που της έθεσε η δημοσιογράφος ότι είναι «rule breaker», σπάει δηλαδή τα στερεότυπα, και «anti-pop» και σίγουρα περνάει ένα σωστό μήνυμα, στη συνέχεια κάνει μια τοποθέτηση περί της σύγχρονης ραπ σκηνής που οι φανατικοί του είδους δεν άφησαν ασχολίαστη.

Ίσα ίσα που δεν έχασαν την ευκαιρία να στήσουν στον τοίχο τη Billie Eilish, με αποτέλεσμα να προκληθεί μια «χιονοστιβάδα» καταγγελτικών σχολίων που ανήγαγαν μάλιστα την τοποθέτησή της σε φυλετικό ζήτημα.

«Υπάρχει πολύ ψέμα στη ραπ μουσική σήμερα. Το βλέπω σε τραγούδια ανθρώπων που γνωρίζω. Λένε συνέχεια «έχω ένα ΑΚ-47 και είμαι γ..άτος» και σκέφτομαι «τι λες; δεν έχεις καν όπλο». Ή λένε «όλες μου οι bitches» και λέω μέσα μου πάλι «ποιες bitches», αυτό δημιουργεί στερεότυπα κι εγώ δεν κάνω κάτι τέτοιο» είπε επί λέξει η Billie Eilish και κάποιοι έσπευσαν να σημειώσουν πως στη μουσική της χρησιμοποιεί πολλά στοιχεία της ραπ, είτε μελωδικά είτε ρίμας, άρα δεν δικαιούται να ομιλεί.

View this post on Instagram

COVER OF VOGUE MARCH ISSUE 🤭

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on