Το βιβλίο του Γιώργου Αγγελόπουλου με τίτλο «Ντάνος – Μια αφήγηση στην Αυγή Σαββίδου», αποτελεί ίσως την πιο πολυσυζητημένη κυκλοφορία στο χώρο των εκδόσεων τη φετινή χρονιά.

Η γυναίκα που ο Ντάνος εμπιστεύτηκε για να καταγράψει τις σκέψεις και τις εμπειρίες του, μίλησε στο Down Town για τη συνεργασία τους.

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στο λόγο που την έκανε να πάρει την απόφαση να γράψει το συγκεκριμένο βιβλίο: «Είχα την περιέργεια να μάθω την ιστορία πίσω από αυτόν τον άνθρωπο, όσο και κάθε άλλος τηλεθεατής που εντυπωσιάστηκε από το φαινόμενο Ντάνος και ίσως ταυτίστηκε κιόλας. Η διαφορά ήταν ότι εγώ τον είχα μπροστά μου, και ως επαγγελματίας που μελετά και διδάσκει την ανθρώπινη συμπεριφορά, μου δινόταν πρόσβαση να αποκωδικοποιήσω αυτό το κάτι. Όσο κι αν ψάξω, λοιπόν, δεν βλέπω κανέναν καλό λόγο γιατί να μην το έκανα».

Ενδιαφέρον έχει η ο τρόπος που γνωρίστηκαν οι δύο τους:  «Γνωριστήκαμε σε ένα συνέδριο, όπου ο Γιώργος Αγγελόπουλος ήταν guest speaker και εγώ coach των ομιλητών. Στο τέλος του συνεδρίου με ρώτησε την άποψη μου, αν πίστευα πως θα μπορούσε να ασχοληθεί με motivational ομιλίες. Του είπα πως ναι, αλλά χρειάζεται να γίνει δουλειά. Η αφήγηση ήταν ένας τρόπος για να μπουν όλα αυτά που ήθελε να μοιραστεί στις ομιλίες του σε μια δομή. Κάπου εκεί προέκυψε ότι είναι πάγια πρακτική των ομιλητών να γράφουν ένα βιβλίο για να στηρίξουν όσα έχουν να πουν στις ομιλίες, και εμείς είχαμε αρκετό υλικό για να το πραγματοποιήσουμε».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Αυγή Σαββίδου μιλά για τον χαρακτήρα του Γιώργου Αγγελόπουλου και την άποψη που έχει για εκείνον.

Συγκεκριμένα αναφέρει :«Θαύμαζα το ασυμβίβαστο πνεύμα του και την ικανότητά του να επεκτείνει τα σωματικά και πνευματικά του όρια. Είχε τον θαυμασμό μου, αλλά με την αγριάδα που έβγαζε στο παιχνίδι δεν τον συμπαθούσα ιδιαίτερα. Ενάμιση χρόνο μετά, μπορώ να πω ότι τον συμπάθησα (γέλια). Και ξέρετε γιατί; Γιατί το αναγνωρίζει ότι μπορεί να γίνει δύσκολος κι αυτό το βρίσκω πολύ σπουδαίο» ανέφερε σε άλλο σημείο η Αυγή Σαββίδου».