Ήταν στις αρχές του περασμένου Αυγούστου όταν η Αρλέτα άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 72 ετών, μετά από εγκεφαλικό. Περίπου πέντε μήνες μετά τον θάνατό της, η καλλιτέχνιδα «ζωντανεύει», καθώς κυκλοφόρησε ο δίσκος που ετοίμαζε!

Υπό τον τίτλο Η Γιαγιά Μου Μαγειρεύει Όνειρα Τηγανητά, ο δίσκος περιλαμβάνει 13 κομμάτια, τα τελευταία που ηχογράφησε η Αρλέτα, σε μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους της Sunny Μπαλτζή. Ο δίσκος, που κυκλοφορεί σε CD και ψηφιακά από τη Feelgood Records, άρχισε να ετοιμάζεται το 2014 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2017.

Μάλιστα, τα σκίτσα που φιλοτεχνούν το CD είναι δημιουργήματα της ίδιας της Αρλέτας, η οποία ήταν απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών και είχε ιδιαίτερη  κλίση στη ζωγραφική.

«Με τόσο αραιές εμφανίσεις στη δισκογραφία και γενικώς αισθάνομαι ότι θέλω να πω δύο λόγια γι’ αυτό το καινούργιο «παιδί» μου που έχει τρεις «γονείς». Τον Λάκη Παπαδόπουλο, τη Sunny Μπαλτζή κι εμένα, την Αρλέτα. Είναι το τρίτο «παιδί» που σκαρώνουμε με τον Λάκη μετά τριάντα συναπτά έτη. 30, μια ολόκληρη γενιά!», γράφει η ίδια στο σημείωμα του δίσκου και, μετά από εκτενή αναφορά στους συνεργάτες της, καταλήγει: «είμαι χαρούμενη κάθε φορά που παίρνω στα χέρια μου καινούρια τραγούδια, παλιά LP τώρα CD, αύριο ΤΔ. Είναι ένα δώρο που μου έκανε η ζωή, κάθε λίγα ή πολλά χρόνια κάτι καινούργιο γεννιέται και είναι για όλους, είναι ευλογημένο. Καλήν ακρόαση φίλοι μου, ειδικά εκείνοι που αγοράσατε το CD και δεν το κλέψατε από το YouTube. Ευχαριστώ!».