Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, ο γνωστός τσολιάς της επιτυχημένης Ελληνοφρένειας πέταξε τη στολή του τσολιά, αλλά και την αντιασφυξιογόνα μάσκα του ματατζή Μπαλούρδου και φόρεσε το κόκκινο φόρεμα της Ραχήλ Μακρή, ποζάροντας για το φακό του περιοδικού Down Town.

Σε μια απολαυστική συνέντευξη στην Φανή Πλατσατούρα μίλησε για όλους και για όλα με τις γνωστές καυστικές ατάκες του να υπερισχύουν.

Άραγε με πόσα χρήματα θα έδειχνε το πρόσωπό του; «Νομίζω θα αρκούσε η τελευταία δόση του ΔΝΤ. Η χώρα έτσι και αλλιώς από το ΔΝΤ δεν θα σωθεί ας σωθώ λοιπόν, εγώ. Επίσης, το πρόσωπό μου είστε όλοι εσείς. Ο «Μπαλούρδος» και ο «Τσολιάς» είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας, είναι όλοι οι Έλληνες. Ο Μπαλούρδος είναι το συστημικό και ένστολο κομμάτι, ο βολεμένος, ο γλείφτης κάθε εξουσίας, ο βυσματίας, και ο άνθρωπος του άρπα – κόλλα. Ο τσολιάς είναι λίγο πιο ανάλαφρος και πιο πολιτικοποιημένος. Μια περισσότερο αντιδραστική φιγούρα που συμμετέχει σε κινήματα και βγαίνει στους δρόμους. Είναι πάντα, ανέκφραστος όπως παγωμένη είναι η κοινωνία και ο μέσος Έλληνας. Έχει βέβαια και την ελαφρότητα του χαζοβιόλη», εξομολογήθηκε.

Και κατόπιν διευκρίνισε αν μεταμφιέζεται για να αποφύγει τη δημοσιότητα: «Δεν με ενδιαφέρει να έχω προσωπική προβολή στην τηλεόραση, δείχνοντας το πρόσωπό μου. Οι περισσότεροι μπαίνουν στην TV για να διαφημίσουν τη φάτσα τους, να γίνουν αναγνωρίσιμοι ή να αποκτήσουν δύναμη για να ρίξουν μια γκόμενα σε ένα εστιατόριο. Στην Ελληνοφρένεια μας ενδιαφέρει να μείνει το έργο μας και όχι αν είμαι ψηλός, γαλανομάτης με θεληματικό πιγούνι και διπλή τρύπα στη μύτη. Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν είμαι κιόλας. Γενικά, έχουμε μεγάλη ιδέα για την εκπομπή μας, πιστεύουμε ότι καταπιανόμαστε με σοβαρά πράγματα».

tsolias ellinofreneia (1)

Ποιος χαρακτήρας είναι όμως ο αγαπημένος του; Ο τσολιάς ή ο Μπαλούρδος; «Αν θες να σου μιλήσω κομιλφό, θα σου πω ότι είναι και οι δύο παιδιά μου. Πραγματικά με διασκεδάζουν πολύ. Παρόλα αυτά αγαπάω λίγο περισσότερο τον Τσολιά γιατί είναι αιχμηρός και αυθεντικός. Ο Μπαλούρδος είναι ο κλασσικός συστημικός που δεν έχει γωνίες αλλά είναι πάντα στρογγυλεμένος. Είναι σαμαρικός και όταν βλέπει ότι έρχεται στην εξουσία ο Τσίπρας, πάει απευθείας με το μέρος του. Μόλις ο Τσίπρας αποδειχθεί μνημονιακός, γίνεται και ο Μπαλούρδος μνημονιακός. Με κάτι τύπους σαν τον Μπαλούρδο φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα», είπε και αποκάλυψε πώς προέκυψε η ιδέα του πρώτου:  «Ουσιαστικά ο τσολιάς ήταν μια δική μου μεταμφίεση από τις Απόκριες. Την περούκα που φοράω την είχα πάρει για τις Απόκριες και την ξαναέβαλα πια, ως τηλεοπτικός τσολιάς. Επιθυμία μας ήταν να ενσαρκώσουμε με τον τσολιά τον μέσο Έλληνα κάφρο, τον λίγο γκαφατζή αλλά και συναισθηματικό, τον χαζοπολιτικοποιημένο και ούγκανο. Τα πρώτα χρόνια ο τσολιάς ήταν λίγο πιο «ουγκ», μετά ήρθε στη ζωή μας η Χρυσή Αυγή, οπότε ξεπέρασαν αυτοί οι πιθηκοειδείς το «ουγκ» του Έλληνα».

 tsolias ellinofreneia (2)