Η Ειρήνη Παπαδοπούλου δεν κατάφερε να επιβιώσει στις αντίξοες συνθήκες του Survivor και έτσι αποχώρησε οικιοθελώς. Βέβαια, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, στην αποχώρηση την οδήγησαν οι συμπεριφορές των συμπαικτών της.

Η τραγουδίστρια παραχώρησε συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα και στον Κώστα Μπουρούση και πιο αποκαλυπτική από ποτέ, μίλησε για την παραπάνω απόφαση της. «Θα είμαι ειλικρινής. Αυτό που με οδήγησε να αρχίσω να σκέφτομαι τη φυγή ήταν το γεγονός ότι δεν πέρναγα καλά στην παραλία λόγω των σχέσεων που είχα με τους υπόλοιπους παίκτες. Ένιωθα ότι δεν ταίριαζα με τον τρόπο που λειτουργούσαν. Αυτό με ωθούσε να έχω ακόμη παραπάνω την ανάγκη της αγκαλιάς των δικών μου ανθρώπων, με ταρακούνησε και με έβαλε κάτω να σκεφτώ τι είναι σημαντικό στη ζωή και τι όχι. Συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν αυτή η πραγματική ζωή μου, ήταν ένα παιχνίδι.», ανέφερε.

Τέλος, τόνισε πως αν έμενε κι άλλο στο παιχνίδι θα έπρεπε να αδειάσει πολλούς παίκτες: «Δεν ήθελα να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας μου και ένιωθα ότι, αν συνέχιζα θα έπρεπε να αποκαλύψω πολλά, πράγματα που δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου. Ένιωθα τελικά ότι δεν ταίριαζα στο περιβάλλον. Για μένα είχε μεγαλύτερη σημασία να κρατήσω το επίπεδο και την αξιοπρέπεια μου και να γυρίσω στη ζωή και στη δουλειά μου από το να μείνω και να ξεκατινιαστώ. Αν έμενα, θα έπρεπε να αδειάσω πολλούς παίκτες. Και δεν θα μου ήταν καθόλου εύκολο».