photo credits getty images

Τα προειδοποιητικά σημάδια έρχονταν το ένα μετά το άλλο: χώρισε με την επί ένα χρόνο σύντροφό του, παραγωγό του Saturday NightLive, Lindsay Shookus. Άρχισε να βγαίνει με ένα 22χρονο μοντέλο του Playboy, τη ShaunaSexton. Στο σπίτι του παραδόθηκε ένα κιβώτιο με μπουκάλια αλκοόλ. Για τον Ben Affleck, που μάχεται τους δικούς του δαίμονες από το 2001, όλα αυτά έμοιαζαν σαν μια κραυγή απελπισίας: ζητούσε βοήθεια γιατί πλέον αδυνατούσε να διαχειριστεί την κατάσταση.
Ήταν στις 22 Αυγούστου όταν η πρώην σύζυγός του, Jennifer Garner, με μια ψυχοθεραπεύτρια ειδικευμένη στις εξαρτήσεις στο πλευρό της, έφτασε στο σπίτι του στο L.A. και λίγη ώρα αργότερα τον μετέφερε με το αυτοκίνητό της σε κέντρο απεξάρτησης στο Μαλιμπού. «Επί μέρες ο Ben ήταν μόνος του στο σπίτι και έπινε. Ήταν σε κακή κατάσταση. Σχεδόν νηστικός και χωρίς να έχει κάνει μπάνιο. Δεν χρειάστηκε και πολύ για να ακολουθήσει την πρώην σύζυγό του στο κέντρο απεξάρτησης. Το ήθελε και ο ίδιος και ήταν συνεργάσιμος» δήλωσε στο αμερικανικό People άνθρωπος από το περιβάλλον του.

Αν και η μεταφορά του στο κέντρο ήρθε μετά από μία εβδομάδα έντονα προβληματικής συμπεριφοράς, πολλές πηγές από το περιβάλλον του επιβεβαιώνουν πως ο 46χρονος ηθοποιός προσπαθεί να παραμείνει «καθαρός» τους τελευταίους μήνες – παρακολουθούσε συναντήσεις σε περισσότερα από ένα κέντρα απεξάρτησης και έκανε τετ α τετ συναντήσεις με ψυχοθεραπευτές για πάνω από ένα χρόνο. «Παλεύει με τις εξαρτήσεις του εδώ και πολύ καιρό και δουλεύει πολύ με τον εαυτό του» δήλωσε κοντινός του άνθρωπος στο People. Όμως μετά το χωρισμό του από τη Shookus τον Ιούλιο του 2018 πέρασε μια σκοτεινή περίοδο και χρειάστηκε να ζητήσει βοήθεια.

photo credits getty images

Για την Garner η όλη κατάσταση είναι ιδιαίτερα στρεσογόνα. Όπως ήταν και πολύ άβολο για εκείνη το γεγονός πως χρειάστηκε να επέμβει προσωπικά μέρα μεσημέρι για να τον βοηθήσει, σχεδόν δημόσια (οι φωτογραφίες με τον υπό κατάρρευση Ben στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της έκαναν το γύρο του κόσμου). «Όμως ήταν μια κρίση και έπρεπε να κάνει κάτι» λέει φιλικό της πρόσωπο. Όπως πάντα, η 46χρονη ηθοποιός έχει εστιάσει στα παιδιά τους, τη 12χρονη Violet, την 9χρονη Seraphina και τον 6 ετών Samuel. «Δεν υπάρχει κάτι μυστικό, η Jennifer τους εξηγεί τι συμβαίνει, βέβαια με το σωστό τρόπο που μπορείς να πεις κάτι τέτοιο σε παιδιά της ηλικίας τους» είπε στο People φιλικό της πρόσωπο. «Τους λέει πως ο Ben είναι άρρωστος και χρειάζεται ιατρική βοήθεια αλλά θα γίνει καλά. Αυτό που την αφορά είναι ο πρώην άντρας της να είναι νηφάλιος, για να μπορεί να είναι παρών στην καθημερινότητά τους ως μπαμπάς. Θέλει ο πατέρας των παιδιών της να είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του».

Φίλοι του ηθοποιού ισχυρίζονται πως ο χωρισμός του από τη Shookus τον αποσταθεροποίησε. Η αλήθεια είναι πως εκείνη τον βοηθούσε να παραμένει νηφάλιος, αλλά είχε απογοητευτεί γιατί δεν έβλεπε κάποια ουσιαστική δική του πρόοδο στο θέμα της απεξάρτησης. Έτσι, αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί. Άλλοι κοντινοί του άνθρωποι ισχυρίζονται πως τα θέματα που αντιμετωπίζει ο ηθοποιός είναι πιο βαθιά. «Είναι διάσημος το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Ήταν πολύ νέος όταν έγινε μέλος μιας αστείας αντροπαρέας και ουσιαστικά δεν έμεινε ποτέ μόνος για να μάθει να πατάει στα πόδια του. Παλεύει ανάμεσα στο να είναι οικογενειάρχης και ένας κουλ τύπος που περνά καλά με τους φίλους του» λέει κοντινός του άνθρωπος.

photo vredits getty images

Η πρώτη φορά που βρέθηκε σε κέντρο αποτοξίνωσης ήταν το 2001, όταν ο φίλος του Charlie Sheen τον συνόδευσε μέχρι εκεί μετά από κάποια κρίση. «Δεν ήταν μόνο το αλκοόλ. Αν δεν έπινε, έπαιζε χαρτιά, ρουλέτα, τυχερά παιχνίδια. Είναι η προσωπικότητά του επιρρεπής σε αυτά και είναι δύσκολο να ξεφύγει» δήλωσε φίλος του. Ήταν το Μάρτιο του 2017 όταν ο ίδιος ο Ben μοιράστηκε στο facebook πως ολοκλήρωσε άλλη μια θεραπεία απεξάρτησης. «Θέλω να ζήσω τη ζωή στο μάξιμουμ και να είμαι ο καλύτερος πατέρας που μπορώ. Θέλω τα παιδιά μου να ξέρουν πως δεν είναι ντροπή να ζητάς βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι» έγραψε. Όμως, το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς η Garner και ο αδελφός του, Casey, τον βοήθησαν να ξαναμπεί σε κέντρο rehab όταν υποτροπίασε.

Ο ίδιος ο Affleck είχε μιλήσει δημόσια για την εξάρτηση του πατέρα του, Timothy, από το αλκοόλ και το πώς επίδρασε αυτό στο δικό του ψυχισμό. «Τελικά ο πατέρας μου κατάφερε να αλλάξει τη ζωή του με αξιέπαινο τρόπο, αλλά το να αντιμετωπίζεις τόσο σοβαρές εξαρτήσεις έχει σημαντικές επιπτώσεις: χρωματίζει το ποιος είσαι και γίνεται κομμάτι του εαυτού σου» είχε δηλώσει στην εφημερίδα The Mail on Sunday το 2008.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.