Τη δεκαετία του ’60 έκανε τα πρώτα της βήματα σε Καναδά και Αμερική. Δέκα χρόνια μετά ήρθε στην Ελλάδα κυνηγώντας μια μεγάλη καριέρα που δεν κατάφερε να κάνει παρά το ότι γέμιζε μεγάλα μαγαζιά με τις εμφανίσεις της. Ο λόγος για την Καίτη Ντάλη, τη λαϊκή, ρεμπέτικη φωνή που αδικήθηκε.

Η Καίτη Ντάλη μίλησε στον Νίκο Νικόλιζα και στην εφημερίδα Espresso για το παρελθόν, τα χρόνια που αφιερώθηκε στη μουσική αλλά και τις απάνθρωπες στιγμές που έζησε με τον άντρα της.

Αρχικά η λαϊκή ερμηνεύτρια εξήγησε πως ο γάμος της κράτησε λίγες ώρες γιατί ο σύζυγός της την κεράτωσε το ίδιο βράδυ. Κι αυτό ήταν το λιγότερο αν σκεφτεί κανείς πως για δυο χρόνια την κακοποιούσε με τον πιο βάναυσο τρόπο. «Μια φορά παντρεύτηκα και μετά την εκκλησία χώρισα. Δεν μπορούσε να πάει παρακάτω αυτός ο γάμος… Δεν μπορείς να παντρεύεσαι και ο άλλος να πηγαίνει με γκόμενα το ίδιο βράδυ» αναφέρει η Καίτη Ντάλη.

«Αυτό που λένε σήμερα bullying θα έπρεπε να το ονομάσουν ‘σε πατάω κάτω’. Έχω φάει το ξύλο της αρκούδας από τον άντρα μου. Τον παντρεύτηκα για πέντε ώρες και μετά την εκκλησία τον χώρισα. Ήμασταν μαζί δύο και πλέον χρόνια. Το ξύλο το δικό μου δεν το έχει φάει άλλος άνθρωπος. Ήταν άρρωστος από τη ζήλια. Δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς τι τράβηξα. Ήθελε να με καταστρέψει. Και δεν μπορούσα να τον καταγγείλω στην Αστυνομία, γιατί θα με έγραφαν τα περιοδικά και φοβόμουν μην το μάθει η μάνα μου και ο πατέρας μου. Ήμουν όνομα τότε.

Μετά το ξύλο που έτρωγα από εκείνον, πήγαινα με δεμένα χέρια και πόδια να τραγουδήσω. Κατέστρεψα την καριέρα και τη ζωή μου εξαιτίας του. Όταν χωρίσαμε, είχε βάλει φίλους του και όπου με έβρισκαν με χτυπούσαν. Και πόσα δεν πλήρωσα για να πάρω το διαζύγιο; Περιουσίες. Δεν μου πήρε μόνο τα λεφτά, αλλά τον πλήρωσα με τη ζωή μου ολόκληρη» καταλήγει η Καίτη Ντάλη.